Play-offs ver weg voor Kampong na pijnlijke nederlaag: 'Komt hard aan'

Utrecht - De hockeyers van Kampong hebben in de hoofdklasse met 4-3 verloren van directe concurrent HGC. Hierdoor is de Utrechtse ploeg van de vierde naar de zesde plek gezakt op de ranglijst.

Comeback komt te laat

In het slot van het eerste kwart pakte de thuisploeg de 1-0 voorsprong. Na een strafcorner wist Seve van Ass de bal binnen te werken.
Vervolgens werd het in het tweede kwart nog erger voor Kampong. Jan van 't Land maakte namens HGC de 3-0 waarna Marc Boltó Gimo vijf minuten voor rust de 3-0 op het scorebord wist te noteren.
In de 53e minuut kwam Kampong via Jip Janssen op 3-1. Diezelfde Janssen maakte het zes minuten later nog spannender door ook de 3-2 te maken. In de 64e minuut maakte Van Ass met zijn tweede een einde vaan de hoop van Kampong door de 4-2 te maken. Terrance Pieters bepaalde een minuut later de eindstand op 4-3.

Play-offs moeilijk verhaal

Kampong (6e) heeft een achterstand van één punt op nummer vier Oranje-Rood. HGC staat vijfde en heeft ook een punt minder dan de Utrechters. Kampong speelt volgende week tegen nummer drie Pinoké, HGC neemt het op tegen het al gedegradeerde Hurley en Oranje- Rood speelt tegen koploper Bloemendaal.

Mokerslag

"Dit komt vrij hard aan. Het is heel zuur", zei Jip Janssen na afloop. "Normaal staan we er als Kampong als het moet."
Coach Roelant Oltmans sluit zich bij zijn speler aan. "We missen teveel kansen. Zij komen de hele tweede helft één keer in onze cirkel en die scoren ze", aldus de oefenmeester.
Kampong heeft te maken met vele afwezigen. "Ik zou willen zeggen dat het geen invloed heeft. Zulke belangrijke spelers die mis je. Maar we hebben allemaal gevochten", verzucht Janssen.
Oltmans had zondag niet de beschikking over Robbert Kemperman, Bjorn Kellerman, Sander de Wijn en Mats Gruter. "Natuurlijk is dat een aderlating maar het mag geen excuus zijn. We hebben een selectie van 22 mensen en daar moeten we het meedoen."
HGC - Kampong: 4-3

13' Seve van Ass (1-0)
21' Jan van 't Land (2-0)
30' Marc Boltó Gimo (3-0)
53' Jip Janssen (3-1)
59' Jip Janssen (3-2)
64' Seve van Ass (4-2)
65' Terrance Pieters (4-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.