Waterpoloërs UZSC bereiken bekerfinale na knappe comeback: 'Hier doe je het voor'

Utrecht - De waterpoloërs van UZSC hebben zich verzekerd van een plaats in de bekerfinale. De Utrechters wonnen het tweede duel op bezoek bij Het Ravijn met 6-11.
Ik ben ongelofelijk trots
UZSC-coach Mike van den Brink
De opdracht was vooraf helder voor UZSC: met meer dan drie goals verschil winnen. De heenwedstrijd in Utrecht werd gisteren met 9-12 verloren.
De teams deden in Nijverdal weinig voor elkaar onder in de eerste periode. Het verschil werd nooit groter dan een punt. De stand na de eerste periode was 4-3 in het voordeel van UZSC.
In de tweede periode sloeg UZSC een gat van drie. De stand was 4-7. In de derde periode liepen de Utrechters nog iets verder uit: 5-10. In de laatste periode scoorden beide ploegen één keer, waardoor uiteindelijk een 6-11 stand op het scorebord stond.
We moeten nog één keer pieken
UZSC-keeper Miki Buitenhuis

Meer dan trots

"Dit is een superprestatie", sprak de dolblije UZSC-coach Mike van de Brink na het duel. "We moesten terugkomen uit de dood. Ik heb zoveel vechtlust gezien, ik ben ongelofelijk trots. Hier doe je het voor."
Van de Brink gaf zijn ploeg naar eigen zeggen een haast onmogelijke opdracht mee om de hele wedstrijd de druk erop te houden bij Het Ravijn. "Blijkbaar zijn we dan toch een stuk fitter en veerkrachtiger", zei de coach. "We hadden als doelstelling om de beker te winnen en landskampioen te worden. Allebei kan nog."
Doelman Miki Buitenhuis speelde een heldenrol met een aantal knappe reddingen. "Het was een zware pot, we hebben hard gewerkt", zei de sluitpost. "Het kwartje viel vandaag de goede kant op. Ik kwam steeds beter in de wedstrijd."
"Als je een aantal ballen stopt dan krijg je zoveel adrenaline", aldus Buitenhuis die uitkijkt naar de eindstrijd. "We moeten nog één keer pieken en dan hebben we de beker in handen volgende week zondag."

Bekerprolongatie

UZSC gaat in de finale tegen De Zaan in Den Haag proberen de bekerwinst van vorig seizoen te prolongeren. Toen werd Het Ravijn in de finale verslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.