Brigit Mulder nieuwe hoofdtrainer UZSC dames

Brigit Mulder in 2020 als speelster van Polar Bears
Brigit Mulder in 2020 als speelster van Polar Bears © Orange Pictures
Utrecht - Brigit Mulder is met ingang van het seizoen 2022/2023 de hoofdtrainer van de waterpolovrouwen van UZSC. De 24-jarige ex-international won diverse prijzen met verschillende jeugdteams, kwam uit voor Oranje en speelde vier jaar in de Verenigde Staten. Momenteel is ze verbonden aan de Zwem- en Poloclub Nunspeet, waar ze haar loopbaan ook begon.
Mulder is de opvolger van Joachim de Ruijsscher, wiens contract niet wordt verlengd. De nieuwe coach gaat samenwerken met de huidige interim-coach Beatrix Fulop, die assistent-coach wordt. Daarnaast zal voormalig international Dagmar Genee op de achtergrond betrokken blijven.
UZSC-voorzitter Andy Hoepelman laat weten blij te zijn met de aanstelling van de nieuwe coach. "Als UZSC vinden we het belangrijk om jeugdig talent een kans te geven zich te ontplooien. Brigit heeft ons ervan overtuigd dat zij met haar talent, ervaring en ambitie een belangrijke rol kan spelen in de groei van onze damesselectie en de sportieve doelen die wij nastreven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.