Derde divisie: alles om voor te spelen voor Hoogland en Hercules

© Orange Pictures
Hoogland/Utrecht - In de derde divisie speelt Hoogland vanmiddag de degradatiekraker tegen Westlandia. Hercules jaagt op de play-offs om promotie en speelt thuis tegen Blauw Geel'38.
Tien punten uit vijf duels. Dat is de oogst voor Hoogland onder interim-trainer Rick Hoogendorp. Onder leiding van de Hagenaar lijkt Hoogland hard op weg om in elk geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. Vanmiddag kan in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Westlandia een nieuwe, grote stap gezet worden.
Ook de Naaldwijkers gedragen zich inmiddels als de spreekwoordelijke kat in het nauw. De laatste twee duels leverden zes punten op, waardoor ook Westlandia nog steeds kansrijk is om degradatie te ontlopen.
Eerder dit seizoen won Westlandia in Hoogland met 4-0. Dat was de vierde ontmoeting tussen beide ploegen in de derde divisie. Daarvan won Westlandia er drie, Hoogland won één keer.
Bij Hoogland ontbreken Brian van den Hoof, Sohaib Echabouni, Stijn en Cas Mossink en Tim van Iddekinge.

Hercules moet derde worden

Hercules won vorige week eindelijk weer eens, na drie nederlagen op rij. Die zege bracht de ploeg van trainer René van der Kooij terug op plek vier, maar of dat aan het einde van de rit genoeg is voor het spelen van promotieplay-offs is nog maar de vraag.
Blauw Geel'38 is samen met DEM en HSC'21 koploper in de derde periode, en dus een belangrijke concurrent voor Hercules in de strijd om een play-offticket. Aangezien alle drie de koplopers veel lager staan dan de Utrechters, zal Hercules waarschijnlijk derde moeten worden om de play-offs te bereiken.
Een zege op Blauw Geel is voor de ploeg van René van der Kooij dus min of meer noodzakelijk. Eerder dit seizoen in Veghel won Hercules met 1-0, dankzij een doelpunt van Rogier Benschop. Het was de derde zege van Hercules in zes derde divisieduels tegen Blauw Geel. De Brabanders wonnen twee keer.
Bij Hercules ontbreekt de geblesseerde Lars Vermeulen. Dirk Homoet, die vorige week geblesseerd was, is er weer bij.
Beide derde divisieduels beginnen vanmiddag om 14.00 uur. Westlandia - Hoogland is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. In Naaldwijk is Arnold Schenk de verslaggever.
Bij Hercules - Blauw Geel zit niemand van Radio M Utrecht op de tribune, maar we melden u op gezette tijden de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.