Ruime zege Spakenburg bij Jong FC Volendam: 'Hadden eerder moeten beslissen'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de tweede divisie afgerekend met Jong FC Volendam. De Blauwen waren in het uitduel met 2-5 te sterk.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van Spakenburg

Van der Linden slaat weer toe

In de 24e minuut kwam topscorer Floris van der Linden alleen voor de doelman van Jong FC Volendam te staan. De spits faalde niet: 0-1. Het was voor Van der Linden alweer zijn 23e treffer van het seizoen. Lang genoot Spakenburg niet van de voorsprong. In de 30e minuut maakte Koen Blommestijn namens Jong FC Volendam de 1-1.
Met acht minuten op de klok in de tweede helft was het opnieuw raak voor Van der Linden. Ditmaal kopte de spits de bal in het doel waardoor het 2-1 werd. Opnieuw wist Jong FC Volendam de gelijkmaker te maken via Blommestijn. Doelman Luuk Brand van Spakenburg liet de bal los waarna de aanvaller van Volendam profiteerde: 2-2.
In de 80e minuut kwam Spakenburg voor de derde keer op voorsprong. Na een knappe aanval gaf Vince Gino Dekker de bal voor waarna Wimilio Vink de 2-3 wist binnen te werken. Vervolgens maakte Robin Eindhoven de 2-4 en Dekker bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-5.
Jong FC Volendam - Spakenburg
Jong FC Volendam - Spakenburg © RTV Utrecht

Ranglijst

Spakenburg staat in de tweede divisie op de negende plek. Het verschil met de degradatiezone is inmiddels vijftien punten.
We zijn zo goed als veilig
Wimilio Vink

Terechte zege

Doelpuntenmaker Wimilio Vink zorgde voor de 3-2. "Daarvoor had ik twee goede kansen. Gelukkig maak ik de 3-2. We kregen daarna meer ruimte achter de verdediging", aldus de middenvelder. "Daarna lopen we uit naar 5-2, dat staat prima."
Wimilio Vink in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"Ik denk dat het een terechte overwinning is", zei trainer Chris de Graaf. "We begonnen heel goed en hadden het na twintig minuten al moeten beslissen."
Vink gaat ervan uit dat Spakenburg niet meer in degradatieproblemen komt. "We zijn zo goed als veilig. Maar je wil als team natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen", aldus Vink die al zin heeft in de derby van volgende week tegen IJsselmeervogels. "De hele club, het hele dorp kijkt er naar uit. Het is super mooi om dat te mogen meemaken."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
In de laatste vier duels scoorde Spakenburg 15 keer. "Dat gaat lekker", zei de oefenmeester erover. "Maar ik had best twee doelpunten van vandaag willen bewaren voor volgende week. Voor die wedstrijden doe je het. Het wordt een volle bak en wij hebben nog wat goed te maken van het uitduel", aldus De Graaf over de derby.
Jong FC Volendam – Spakenburg: 2-5

24' Floris van der Linden (0-1)
30' Koen Blommestijn (1-1)
53' Floris van der Linden (1-2)
65' Koen Blommestijn (2-2)
80' Wimilio Vink (2-3)
87' Robin Eindhoven (2-4)
90' Vince Gino Dekker (2-5)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.