IJsselmeervogels verspeelt voorsprong en verliest: 'Onnodige nederlaag'

Bunschoten-Spakenburg - IJsselmeervogels heeft op eigen veld verloren van Scheveningen. De Rooien kwamen in het duel van de tweede divisie nog op 1-0 voorsprong maar ze gingen uiteindelijk met 1-2 onderuit.

Snel op voorsprong

IJsselmeervogels kwam goed uit de startblokken. In de 9e minuut kwam de 1-0 op het scorebord via een kopbal van Danny van den Meiracker. Op slag van rust kreeg IJsselmeervogels een dreun te verwerken. Mike de Niet wist de 1-1 binnen te werken.
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Richting het slot ging Scheveningen wel meer aandringen en dat resulteerde dan ook in de 1-2. Invaller Rowdy van der Putten maakte de treffer namens Scheveningen. Dat bleek later ook de eindstand.

Ranglijst

IJsselmeervogels staat in de tweede divisie op de twaalfde plek. Het gat met de degradatiezone is twaalf punten.
IJsselmeervogels – Scheveningen : 1-2

9' Danny van den Meiracker (1-0)
45' Mike de Niet (1-1)
82' Rowdy van der Putten (1-2)

"Ik ben hier niet vrolijk van geworden", is trainer Gert Peter de Gunst duidelijk. "Het is een onnodige nederlaag. We beginnen hartstikke goed en doen wat we moeten doen. We komen op 1-0 en verzuimen om het voor rust op slot te gooien."
Toch stond het 1-1 bij rust. "Die goal viel zomaar. Ik had er geen rekening mee gehouden en voelde hem niet aankomen. Het was een opeenstapeling van fouten. Dit was wel heel duidelijk", zegt hij. "In de rust was het 1-1 en waren de gasten teneergeslagen. Dan roep je dat die kop omhoog moet en dat we beter zijn en opnieuw gaan beginnen. Maar we lieten ons in slaap sussen. Daar was ik bang voor en dat gebeurde ook."
"Je voelde dat wij geen controle meer hebben. Dat valt weg. Je ziet het veld groter worden en de samenhang is weg. Met wissels probeer je het te veranderen, maar net op dat moment wordt het 1-2 en dan wordt het een heel lastig verhaal", aldus De Gunst.

Comeback Kai Heerings

Bij de Vogels was er de terugkeer van Kai Heerings van een blessure. Hij viel in. "Ik ben heel blij om weer op het veld te staan. We hadden verwcht dat het einde seizoen zou zijn, maar alles wat ik nog meepak is meegenomen. Alleen jammer dat we vandaag verliezen", vertelt de verdediger.
"In de eerste helft spelen we heel goed en komen we goed op voorsprong. Net voor rust krijg je dan het tegendoelpunt, maar was er niets aan de hand. Alleen worden de ruimtes te groot na rust en uiteindelijk veranderen we van systeem, maar dat werkte niet", zegt hij.
Zaten de Rooien al in hun hoofd met de derby van volgende week? "Nee, zo staan we er niet in. Het is elke wedstrijd op zich. We waren niet bezig met volgende week hoor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.