Hoogland verliest en maakt degradatiestrijd nog spannender: 'Chagrijn'

Hoogland - De degradatiestrijd in de derde divisie B is met nog vijf duels te gaan nog spannender geworden. Hoogland verloor zondag namelijk met 4-1 van Westlandia.
Hoogland kende een onfortuinlijke eerste helft tegen Westlandia. De hekkensluiter kwam in de 42e minuut op 1-0 voorsprong via een strafschop. Die werd benut door Mark van der Zalm. Op slag van rust werd het 2-0. Ouanis Kellouh sloeg namens de thuisploeg toe.
Zeven minuten na rust wist Westlandia de wedstrijd definitief te beslissen. Hidde van der Arend wist de treffer met een hakballetje te maken. Negen minuten voor tijd maakte Bas Wobbes namens Hoogland nog wel de 3-1 maar spannend werd het niet meer. In de laatste minuut werd het nog wel 4-1 via invaller Delphin Pinheiro Frederico.

Spannende degradatiestrijd

Ondanks de nederlaag blijft Hoogland vijftiende staan met 29 punten. Nummer zeventien EVV (28 punten) en hekkensluiter Hollandia (27 punten) verloren ook. Westlandia staat zestiende met 28 punten.

Instelling

Doelman Sebastiaan Bruins baalde van het resultaat. "Het lukte ons niet om de instelling die we de afgelopen weken hadden op de mat te leggen", aldus doelman Bruins. "Toen het 3-0 werd was het klaar. De afgelopen weken hebben we een aantal keer wat aardigs op de mat gelegd. Daardoor is er nu extra chagrijn."
"We hebben in de rust gezegd dat we in de juiste mentaliteit moesten komen. Dan krijg je al snel de 3-0 om d oren. Over ons laatste kwartier ben ik wel tevreden", aldus Hoogendorp. "Het zat er vandaag niet in."
Hoogland presteert dit seizoen beter tegen de hooggeklasseerde teams dan tegen de laaggeklasseerde team. "Wij laten tegenstanders het spel maken en daar reageren we op. De afgelopen weken voetballen we ook steeds beter, maar we verliezen van de directe concurrenten. Dat zijn dure punten, die tellen dubbel", aldus de sluitpost.
Volgende week speelt Hoogland tegen nummer vijf ADO'20. "Alle wedstrijden zijn belangrijk. We moeten ons hoofd omhoog houden en doorgaan op de manier hoe we de laatste weken speelden", besluit Hoogendorp.
Westlandia – Hoogland: 4-1

42' Mark van der Zalm (1-0, penalty)
45' Ouanis Kellouh (2-0)
52' Hidde van den Arend (3-0)
81' Bas Wobbes (3-1)
90' Delvin Pinheiro Frederico (4-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.