UZSC verliest bekerfinale tegen De Zaan: 'Maatje te groot'

Utrecht - De waterpoloërs van UZSC de bekerfinale tegen De Zaan verloren. De Utrechters, die vorig jaar de beker wel wonnen, verloren in Den Haag met 10-7.
UZSC begon goed en kwam op een 1-0 voorsprong. Daarna werd De Zaan sterker, maar UZSC kon redelijk meekomen in de eerste twee periodes. De eerste periode eindigde in 2-3 voor De Zaan. In de tweede periode liep De Zaan iets verder uit: 4-6.

UZSC op ruime achterstand

Aan het begin van de derde periode kwam UZSC op een achterstand van 4-8. In de derde periode bleef het verschil vier punten. In de laatste periode kwam De Zaan zelfs op vijf punten voorsprong.
UZSC wist nog terug te komen tot 7-10. De Utrechters hadden mogelijkheden op meer treffers, maar een uitstekende doelman voorkwam dat. Uiteindelijk vierde De Zaan feest in het volle Hofbad.

Maatje te groot

UZSC-speler Bram van de Bersselaar vond De Zaan een maatje te groot. "Na de 1-0 van ons hebben ze de wedstrijd partje voor partje opgebouwd. Complimenten voor De Zaan."
UZSC-trainer Mike van den Brink zag dat ploeg vanaf het begin achter de feiten aanliep. "We lieten gaten vallen in de contra's en konden het niet omkeren."
Voor UZSC wacht nu de play-offs. "We gaan nu eerst een dag flink balen en dan naar komende vrijdag toeleven voor de play-offs. De landstitel is dé hoofdprijs van het seizoen", besluit Van de Bersselaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.