FC Utrecht kan nog 6e worden na gelijkspel tegen AZ

Utrecht - FC Utrecht heeft gelijkgespeeld tegen AZ en kan daardoor op de laatste speeldag Vitesse nog van plaats zes stoten. Die plek levert thuisvoordeel op in de eerste ronde van de play-offs voor Europees voetbal. In de Galgenwaard maakte Utrecht een 2-0 achterstand onschadelijk. Het duel eindigde in 2-2.
FC Twente gaat door het puntenverlies van AZ Europa in. De Alkmaarders moeten de play-offs tot een goed einde zien te brengen.
Al na een kwartier leidde AZ met 2-0. Bij de 0-1 tikte Vangelis Pavlidis bij de eerste paal raak met links, niet veel later verdubbelde de Griek de voorsprong met een kopbal. Beide keren was Jesper Karlsson de aangever. Pavlidis bracht zijn doelpuntentotaal op zestien.
"Ik weet niet waar die kwetsbaarheid in een keer vandaan komt", reageerde trainer Rick Kruys. "We stonden de laatste tijd goed. Jammer dat we AZ zo in zijn kracht lieten komen. We buigen het goed om en 2-2 was terecht. Ik denk dat we een goede kans maken in de play-offs, zeker als je ziet wat we nog op de bank hebben zitten."
In de 37e minuut deed de thuisploeg wat terug via Sander van der Streek, die met de buitenkant van zijn voet raak schoot. Het duel werd in de slotfase door scheidsrechter Jochem Kamphuis nog even gestaakt omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Na de hervatting ging het nog mis voor AZ.
De 2-2 van FC Utrecht, van Anastasios Douvikas, viel pas diep in de blessuretijd. "We krijgen twee domme klote goals tegen uit standaard situaties", reageerde uitblinker Sander van de Streek. "Verder hebben we gedomineerd en komen we knap terug tot 2-2. We moeten leren van waar het fout gaat en de lijn uit de tweede helft doortrekken in de play-offs."

Staande ovatie voor Willem Janssen

FC Utrecht was al verzekerd van deelname aan de play-offs. De club speelde in speciale shirts voor captain Willem Janssen, die na dit seizoen zijn loopbaan beëindigt. Janssen kreeg in de slotfase een publiekswissel en zag zijn ploeg kort na zijn wissel gelijkmaken.
"Dit maak je toch niet vaak mee?" reageerde Janssen. "Het begon al met hele speciale shirt (met zijn beeltenis erop) dat is wel heel bijzonder. Ik heb er van genoten, maar het was wel een Roller Coaster de afgelopen week. Ik denk dat we nu lekker een biertje gaan drinken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.