Tweede divisie: Danny's laatste derby, GVVV kan play-offs veilig stellen

© Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg/Veenendaal - Er staat alleen eer op het spel, maar de derby Spakenburg - IJsselmeervogels is en blijft een duel om naar uit te kijken. GVVV speelt thuis tegen ASWH, en is bij winst zo goed als gevrijwaard van rechtstreekse degradatie.
Wie wordt de kampioen van Bunschoten-Spakenburg. Dat is de vraag die op het spel staat bij de tweede Vissersderby van dit seizoen. Nadat de vorige vijf in een gelijkspel eindigden zullen beide ploegen erop gebrand zijn weer eens een driepunter aan de burenstrijd over te houden.
IJsselmeervogels kende een slechte generale, door met 2-1 te verliezen bij Scheveningen. Spakenburg boekte bij Jong Volendam de derde zege op rij en heeft drie punten meer dan de rivaal, waar Danny van den Meiracker, die ook derby's speelde in het blauw en wit van Spakenburg, zijn laatste Bunschotense derby gaat spelen.
Bij Spakenburg keren doelman Leon ter Wielen en aanvaller Ravelino Junte terug van een blessure. IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst kan weer beschikken over doelman Jaimy Schaap.

GVVV goed in 2022

Wie de cijfers van de laatste maanden heeft het gevoel dat het bij GVVV zaterdag niet mis kan gaan. De Veenendalers hebben de rode lantaarn overgedragen aan ASWH, dat elf duels op rij verloor en afstevent op degradatie naar de derde divisie.
GVVV is juist bezig aan een prima seizoenshelft, en won de laatste twee (uit)wedstrijden van AFC en Rijnsburgse Boys, die beide veel hoger worden ingeschaald. Door die zeges lijkt het erop dat de Panhuisbewoners zichzelf de kans gaan geven om via de play-offs het tweede divisieschap te prolongeren. Bij winst op ASWH is die buit wel binnen voor GVVV, en degradatie zo goed als onafwendbaar voor de ploeg uit Zuid Holland.
© RTV Utrecht
Dat GVVV de play-offs gaat halen, had in de lange coronawinterstop niemand verwacht. De ploeg van Gery Vink stond stijf onderaan, en degradatie leek een kwestie van tijd. Na de hervatting, in februari, is GVVV echter de nummer 13 van de tweede divisie, en presteren Kozakken Boys, De Treffers, TEC en ASWH, de tegenstander van zaterdag beduidend slechter.
Zaterdag mist GVVV alleen de geschorste Joshua Patrick.
Zowel De Derby als GVVV-ASWH zijn zaterdag live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Op de Westmaat, waar om 15.00 uur wordt afgetrapt, is Mark Kloostra de verslaggever. Bert Kous volgt vanaf 14.30 uur GVVV-ASWH.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.