Derde divisie: topper in Woerden, DOVO wil opmars voortzetten

© Orange Pictures
WOERDEN - Wordt de titelstrijd in de derde divisie zaterdag beslist? Of maakt Sportlust hem weer spannend? De Woerdense nummer twee van de ranglijst ontvangt koploper FC Lisse. In de strijd tegen degradatie gaat DOVO op bezoek bij Barendrecht.
"Nu winnen we ook van Lisse". Sportlust-trainer Patrick Loenen was ervan overtuigd, na de eclatante 0-4 van afgelopen weekend in Hoek, zijn ploeg gaat de achterstand op Lisse verkleinen van vijf naar twee punten. Met nog vier duels te gaan, is in dat geval de titelstrijd weer helemaal open.
Mocht Lisse winnen, slaat de ploeg van voormalig IJsselmeervogels-aanvoerder Raymond Bronkhorst een gat van acht punten en lijkt de race gelopen. Sportlust'46 heeft in dat geval de achterduer van de nacompetitie, omdat de Woerdenaren al een periodetitel op zak hebben.
Eerder dit seizoen leek Sportlust in Lisse de drie punten op zak te hebben. Na 85 minuten leidde de ploeg uit Woerden met 0-1. Maar drie doelpunten in de slotfase bezorgden FC Lisse een 3-1 zege.
Bij Sportlust keert Christian van Hussen terug van een schorsing. Bas van Zoest is er nog niet bij.

Geloof is terug bij DOVO

DOVO leek een paar weken geleden voorbestemd om te gaan degraderen en het geloof leek ook weg bij spelers en trainer. Maar de laatste drie duels leverden negen punten en nu mag DOVO zelfs weer dromen van lijfsbehoud zónder play-offs. De achterstand op de veilige 14e plaats is nog maar vier punten.
Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het wisselvallige Barendrecht, dat onlangs van zowel FC Lisse als Sportlust wist te winnen, maar ook onderuit kan gaan tegen laagvliegers. Zo verloor de meest scorende ploeg van de derde divisie (62 doelpunten) ook uit tegen DOVO met 2-0.
Een driepunter voor DOVO zou goed zijn voor het vertrouwen, én goed in de strijd tegen degradatie.
Sportlust'46-FC Lisse is vanaf 15.00 uur live te volgen op Radio M, in Namen & Rugnummers. Menno Schilder is de verslaggever.
Van Barendrecht-DOVO melden we u de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.