FC De Bilt benadert Erik van der Meer, trainer John Vink boos

© Orange Pictures/RTV Utrecht
De Bilt - Een heuse trainersrel bij FC De Bilt. De 1e klasser haalde uit de laatste vijftien duels slechts vijf punten en verkeert in serieuze degradatiezorgen. De rood-witten hebben nog vier duels om degradatie te voorkomen.
Het bestuur van FC De Bilt heeft om het tij te keren voormalig FC Utrecht-speler Erik van der Meer benaderd om hoofdtrainer John Vink voor die laatste vier duels terzijde te staan. Die plannen zijn donderdag aan Vink meegedeeld, die daarop boos zou zijn vertrokken. Bronnen binnen de club melden dat assistent-trainer Sjoerd Mollema zaterdag eindverantwoordelijke is tijdens de wedstrijd tegen FC Breukelen.
"Het bestuur wil iemand naast John zetten op basis van gelijkwaardigheid", zegt hoofd technische zaken Harry Suvee. "Dat Vink daar boos over is snap ik wel, maar hoe het precies zit moet je aan het bestuur vragen."

Reactie bestuur

Dus bellen we met vice-voorzitter Guido Klomp, en vragen hem of Vink inderdaad niet aanwezig zal zijn bij de wedstrijd van dit weekend. "Mij is daar niets over bekend", reageert Klomp. "Ik ga ervan uit dat John tegen Breukelen gewoon op de bank zit."
Ik ga ervan uit dat John tegen Breukelen gewoon op de bank zit
Guido Klomp, bestuurslid FC De Bilt
Op de vraag of Erik van der Meer inderdaad aan de staf wordt toegevoegd zegt Klomp: "Er is geen besluit genomen, wij zijn daarover nog in gesprek met John. Maar we willen er iemand bij zetten die iets nieuws los kan maken, en we hebben gekeken wie er vrij is en ons kan helpen." Of dat Erik van der Meer is wil Klomp niet zeggen.
Vink zelf hult zich in stilzwijgen. "Ik doe er geen uitspraken over, ik wil daar helemaal niets over zeggen", laat de trainer, wiens contract in januari werd verlengd tot 2023, weten. Erik van der Meer is niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.