Van Gaal selecteert Jurriën Timber en Matthijs de Ligt

© Orange Pictures
Utrecht/Abcoude - Utrechter Jurriën Timber (Ajax) en Matthijs de Ligt uit Abcoude (Juventus) zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Die selectie bestaat uit 30 spelers. Oranje speelt in juni vier duels in de Nations League.
Opvallende afwezige in de voorselectie is Georginio Wijnaldum, dit seizoen vooral bankzitter bij Paris St. Germain. "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd", zegt Van Gaal daarover. "Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind."
Wie er wel bij is is Vincent Janssen. De voormalig topschutter van AZ speelt tegenwoordig in de Mexicaanse competitie en speelde in 2017 voor het laatst in Oranje.
Het programma voor de Nations League:
3 juni: België – Nederland (Brussel)
8 juni: Wales – Nederland (Cardiff)
11 juni: Nederland – Polen (Rotterdam)
14 juni: Nederland – Wales (Rotterdam)

Jong Oranje

In de voorselectie van Jong Oranje is Quinten Timber de enige speler van FC Utrecht. Ook voormalig Utrecht-speler Denzo Kasius is opgeroepen door bondscoach Erwin van der Looij. Hij debuteert in de selectie.
Jong Oranje speelt in juni de laatste drie wedstrijden in de EK-kwalificatie. Op 3 juni is Moldavië de tegenstander. Vier dagen komt Gibraltar op bezoek en op 11 juni wordt de reeks afgesloten in en tegen Wales.Als Jong Oranje deze drie wedstrijden wint is het rechtstreeks geplaatst voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië.

O19

Mees Rijks is de enige speler van FC Utrecht in de voorlopige selectie van Oranje O19 voor heht EK kwalificatietoernooi waarin Noorwegen, Servië en Oekraïne de tegenstanders zijn. De winnaar plaatst zich voor het EK in Slowakije dat start op 18 juni. De definitieve selectie voor de Eliteronde wordt bekendgemaakt op vrijdag 27 mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.