SCHC verliest en moet zich opmaken voor beslissingsduel: 'Lesje effectiviteit'

BILTHOVEN - SCHC en Amsterdam gaan zondag uitvechten wie er naar de finale van de play-offs om de landstitel gaat. De Bilthovense hockeysters wonnen donderdag nog het eerste duel (2-1 na shoot-outs), maar zaterdag werd de return met 0-2 verloren waardoor er een beslissingsduel zal worden gespeeld.
SCHC - Den Bosch
SCHC - Den Bosch © Orange Pictures
In het eerste kwart pakte Amsterdam in Bilthoven de voorsprong. Sabine Plönissen maakte de treffer vanuit een strafcorner. Vervolgens sloegen de bezoekers ook in het tweede kwart toe. Marijn Veen werd de diepte ingestuurd en met haar backhand sloeg ze vervolgens de 0-2 binnen.

Amsterdam effectiever

"We hebben een lesje effectiviteit gehad van Amsterdam. Zij gingen veel zorgvuldiger om met hun kansen", aldus coach Lucas Judge. "We hebben veel kansen gecreëerd maar niet gescoord. Dan verlies je."
Lucas Judge over de nederlaag tegen Amsterdam
Zondag staan SCHC en Amsterdam in Bilthoven opnieuw tegenover elkaar. De afslag is om 13.15 uur."We moeten ervoor zorgen dat we morgen wel winnen. We gaan de beelden terugkijken om te zien waar de kansen liggen", aldus de oefenmeester. "
SCHC - Amsterdam

10' Sabine Plönissen (0-1)
20' Marijn Veen (0-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.