GVVV zo goed als zeker van play-offs na swingende 6-0 zege: 'We zijn topfit'

VEENENDAAL - GVVV heeft directe degradatie uit de tweede divisie zo goed als zeker afgewend. Zaterdag wonnen de Veenendalers met liefst 6-0 van hekkensluiter ASWH, waardoor het verschil nu negen punten is. Byron Burgering en Adham El Idrissi blonken uit bij GVVV.
Een korte samenvatting van GVVV - ASWH, door Bert Kous
ASWH, dat topscorer Daniël Wissel (die in de heenwedstrijd tegen GVVV nog drie keer scoorde) uit de selectie had gezet, had de betere start en de betere kansen in Veenendaal. Maar GVVV richtte zich na een kwartier op. Een grote kans voor Jordi Bitter was de aanleiding voor een sterke fase van de thuisploeg.
GVVV - ASWH op Panhuis
GVVV - ASWH op Panhuis © RTV Utrecht
Adham El Idrissi opende de score op aangeven van Byron Burgering en vijf minuten later was het Mart de Jong die na een onbedoeld een-tweetje met een ASWH-verdediger de 2-0 kon maken.

GVVV heeft geen kind aan ASWH

Het zorgde voor blije gezichten bij GVVV. Trainer Gery Vink zag hoe zijn ploeg het doel schoon hield in de eerste helft en op slag van rust ook nog op 3-0 kwam. Opnieuw was het Burgering met de assist en El Idrissi met de treffer, waardoor de Veenendalers met een overtuigende voorsprong gingen rusten.
We gunnen elkaar alles en zie je terug in de uitslag
Byron Burgering, aanvaller GVVV
Na de pauze kwam GVVV nauwelijks nog in de problemen. Sterker nog, het kwam meerdere keren gevaarlijk voor het doel van ASWH. Dat resulteerde in de 4-0 en de 5-0 van Burgering en El Idrissi. Ook de 6-0 kwam er nog van de voet van uitblinker Burgering, die naast twee goals ook verantwoordelijk was voor drie assists.

Strijd om degradatie

Door de overwinning lijkt GVVV zo goed als zeker degradatie afgewend te hebben. Het verschil met hekkensluiter ASWH is nu negen punten, met nog vier wedstrijden te spelen.
GVVV - ASWH (Tweede divisie)

17' Adham El Idrissi (1-0)
22' Mart de Jong (2-0)
45' Adham El Idrissi (3-0)
61' Byron Burgering (4-0)
69' Adham El Idrissi (5-0)
78' Byron Burgering (6-0)

Nacompetitie ontlopen is nog mogelijk voor de Veenendalers. Dan moet GVVV nog voorbij TEC, dat zeven punten meer heeft. Anders speelt de ploeg play-offs tegen degradatie.

Topfit

Wat is het grote verschil tussen het GVVV onder Jochem Twisker en het GVVV onder Gery Vink? "Dat is lastig te zeggen", zegt Mart de Jong. "We zijn nu echt topfit en we trainen keihard. Ik weet dat we nu 90 minuten kunnen blijven gaan. We hadden vorige maand acht wedstrijden, maar elke wedstrijd waren we weer fit en hadden we weinig blessures."
Mart de Jong: "We zijn nu echt topfit"
"Dan groei je naar elkaar toe en kan je punten pakken. Je ziet dat we fitter zijn dan de tegenstander, dat voelt lekker in het veld", gaat De Jong verder. "Ik had wel vertrouwen dat ASWH ons niet meer in ging halen. Maar eerlijk gezegd kijken we naar boven. Het verschil met TEC is nog 7 punten en we krijgen ze nog thuis. De laatste drie wedstrijden hebben we gewonnen en voorin bij ons maken ze de kansen af."
Die aanval is met Adham El Idrissi en Byron Burgering op stoom. "Die connectie is heerlijk om te zien, en als middenvelder geweldig om mee te spelen. Ze zijn zo snel en gevaarlijk", vindt De Jong.
Adham El Idrissi en Byron Burgering, de gouden connectie van GVVV
El Idrissi tekende voor drie goals, terwijl Burgering drie assists verzorgde. "We hebben een tijdje getraind bij de Nordin Wooter Academy. Dus we kennen elkaar al langer", zegt El Idrissi. "We hebben een mooie prestatie neergezet. 6-0... Op deze plek horen we niet. Dat hebben we laten zien, en hierna volgt nog meer."
Ook Burgering voelt de klik met El Idrissi. "De laatste twee wedstrijden betaalt het zich uit. Vorige week had ik een goal en twee assists en jij op mij", blikt hij nog terug. Burgering durft ook nog te spreken over directe handhaving.
"Naar het programma kijkend, is het wel mogelijk. Van de Vogels hebben we al gewonnen, De Treffers zit er ook niet lekker in en wij presteren goed. Dat zie je hoe we goals maken. Dat is met goed voetbal. We gunnen elkaar alles en zie je terug in de uitslag", vertelt Burgering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.