Schaerweijde kampioen en keert na zes jaar terug in hoofdklasse: 'Eindelijk'

Zeist/Groenekan - De hockeyers van Schaerweijde hebben zich gekroond tot kampioen van de promotieklasse. De Zeistenaren boekten een 1-3 zege op bezoek bij nummer vier Nijmegen. Na zes jaar keert Schaerweijde terug in de hoofdklasse.
De taak voor Schaerweijde was vooraf helder: winnen was voldoende voor de titel. In het grootste deel van de wedstrijd vielen weinig kansen te noteren voor beide ploegen.
Het spektakel zat in het laatste deel. In de 55ste minuut werd de inzet van Schaerweijde beloond met de openingstreffer van Muhammad Rizwan. Kort daarna verdubbelde Jur van der Have de voorsprong.
Jip van de Venne zorgde in de 68ste minuut voor de aansluitingstreffer. Vervolgens besliste Schaerweijde het duel met de 1-3.

Extreme talenten

"Eindelijk", klinkt uit de mond van Mats Marree, speler Schaerweijde, na het binnenslepen van de titel. "Ik ben zes jaar gebleven met heel wat jongens hier en na zes jaar lukt het. Ik ben er blij mee. Ik denk wel dat het de slechtste wedstrijd van dit jaar was."
We kwamen te laat los van de spanning
Tim Oudenaller, trainer Schaerweijde
Tim Oudenaller, trainer Schaerweijde, zag ook dat het van ver moest komen bij zijn team. "We kwamen te laat los van de spanning, maar Nijmegen is wel gewoon een hele goede ploeg", verklaart Oudenaller.
Speler Pepijn Luijkx kwam dit seizoen over van Kampong en vond het een leuk jaar bij Schaerweijde. "De kern bij Schaerweijde is bij elkaar gebleven. Die gun ik het zo erg. Dan heb je er ook nog extreem grote talenten uit de A bijgekregen. Daar gaan we nog veel van horen. De kern en talent maken het een mooie groep."'
Nijmegen - Schaerweijde: 1-3

55' Muhammad Rizwan (0-1)
60' Jur van der Have (0-2)
68' Jim van de Venne (1-2)
70' Pepijn Leenhouts (1-3)

Voordaan

De hockeyers van Voordaan hebben goede zaken gedaan in de strijd om plek twee in de promotieklasse. Bij Were Di werd met 2-3 gewonnen door de ploeg uit Groenekan.
Nummer twee hdm won ook en heeft een punt meer dan Voordaan. Er staan nog twee wedstrijden op het programma.
Voordaan en hdm zijn zeker van play-offs om promotie naar de hoofdklasse. De nummer twee speelt hierin tegen SCHC en de nummer drie tegen Tilburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.