Baarn hoopt op inbreng Van de Zandschulp in eredivisie tennis

Amersfoort/Baarn - Als komend weekend de eredivisiecompetitie tennis begint, is het Amersfoortse ALTA niet langer de enige club uit de provincie op het hoogste niveau. Vanaf dit seizoen doet ook Baarn Lead Healthcare mee in de eredivisie. "Een van de werknemers van onze hoofdsponsor is werkzaam in Baarn, en die hadden de wens om hier toptennis te gaan spelen", zegt coach Mischa Dimitopoulos.
Maar in de eredivisie zit je niet zo maar. Daar gaat een lang traject aan vooraf. "We hadden genoeg gemiddeldes verzameld om te mogen stromen in de hoofdklasse", zegt Dimitopoulos. "Daar werden we afgelopen seizoen kampioen in de najaarscompetitie. En dan verdien je het om eredivisie te gaan spelen."
De ambities in Baarn zijn dit seizoen nog bescheiden. Dit jaar zijn er maar zeven teams in de eredivisie en kan er niet gedegradeerd worden. Maar volgend seizoen willen ze aan de Bosbadlaan play-offs om het landskampioenschap spelen.

Van de Zandschulp

Baarn mag dan bescheiden doelstellingen hebben, in de selectie prijkt wel de naam van de beste Nederlandse tennisser van dit moment: Botic van de Zandschulp, die sinds deze week bij de beste 30 spelers van de wereld hoort. Komend weekend, als Baarn thuis speelt tegen Zandvoort en Naaldwijk is hij er niet bij. De veenendaler speelt komende week Roland Garros.
Op den duur willen we meedoen om de landstitel
Mischa Dimitopoulos
"Als hij iets terug kan doen voor het Nederlandse tennis, als hij in het land is en als het past in de voorbereiding op Rosmalen, dan wil hij graag meedoen", zegt Dimitopoulos. "Hij heeft zich voor de komende jaren aan ons team verbonden. "Op den duur willen we meedoen om de landstitel en daar kan hij een mooie rol in spelen."
Dat Baarn bij Van de Zandschulp terecht kwam is geen toeval. "Wij hebben de visie om met mensen uit de regio Utrecht te werken. Bovendien kende ik hem, ik heb vroeger zelf wel eens tegen hem getennist", vertelt Dimitopoulos. "Nooit gewonnen nee, die wedstrijden vlogen voorbij. Dat weet ik nog."
Maar de contacten waren er. En nog voordat Van de Zandschulp verraste op de US Open werden de eerste contacten gelegd. "Dus we waren er op tijd bij. Ook zijn coach Peter Lucassen heeft daar een rol in gespeeld", besluit Dimitopoulos.

Zoon Krajicek

Behalve Van de Zandschulp staan bij de mannen ook Alec Deckers, de zoon van voormalig Wimbledonwinnaar Richard Krajicek, en Leersummer Sidane Pontjodikromo op de spelerslijst van Baarn Lead Healthcare. Bij de vrouwen zijn Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs, de nummers 211 en 417 van de wereldranglijst, de opvallendste namen.
Anneln Kirsten Bakker, isis van den broek, Rosalie van den hoek, Rose Marie Nijkamp, Elke Tiel en Marrit Boonstra zijn de andere vrouwen in het team van Dimitopoulos.
De overige mannen op de lijst zijn Alexander Jong, Elgin Khoeblal, Peter Lucassen, Nassim Salam en Sander Arends.
Baarn Lead Healthcare speelt komend weekend twee thuiswedstrijden, tegen Zandvoort en Naaldwijk. Het Amersfoortse ALTA speelt uit tegen Leimonias en Berkenrode.
Zondag is de thuiswedstrijd van Baarn live te volgen op Radio M Utrecht, in Namen & Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.