Gladys Verhulst wint vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal

Veenendaal - Gladys Verhulst heeft de tweede editie van de vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal gewonnen. Zij was op de Kerkewijk de sterkste van een kopgroep van twee. Karlijn Swinkels werd tweede.
Bij het ingaan van de laatste ronde van 36 kilometer hadden de twee ruim anderhalve minuut voorsprong op een peloton met alle favorieten. In de laatste ronde liep het verschil terug naar 35 seconden, maar het peloton kwam er niet meer bij. Op een halve minuut van de twee koplopers werd de Italiaanse Rachele Barbieri derde.

Zware koers

De Utrechtse Belle de Gast, die in het peloton als 83e over de streep kwam, sprak na afloop van "een zware koers." In vergelijking met de vorige keer was het parcours ook iets zwaarder. "Veel draaien en keren, veel klimmetjes. En natuurlijk de wind en de regen! Dat maakt het allemaal nog even wat zwaarder. Maar we hebben er een mooie koers van proberen te maken."
De aanpassing van de route maakt de koers niet alleen zwaarder, maar ook wel interessanter, zegt De Gast. "De klimmetjes die erin zitten maakt het parcours absoluut mooier. Het is mooi dat ze dat gedaan hebben, dat ze de mooie klimmetjes van de Heuvelrug erin hebben gestopt. Wellicht volgend jaar ook nog de Ruiterberg en de Hoogstraat erbij, dan wordt het helemaal goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.