GVVV verliest en kan directe handhaving vergeten: 'Richten ons op nacompetitie'

Veenendaal - GVVV heeft in de tweede divisie met 2-0 verloren bij Quick Boys. De Veenendalers kunnen door het verlies en de zege van De Treffers het spelen van de nacompetitie om handhaving niet meer ontlopen.
Al na een kwartier voetballen kwam GVVV met een man minder te staan. Doelman Jan van Willige maakte hands buiten het strafschopgebied en kreeg hiervoor de rode kaart. Vlak voor rust profiteerde Quick Boys van de man-meersituatie. Lorenzo van Kleef maakte de 1-0 waarna Youssel el Khachati voor de 2-0 zorgde.
In de tweede helft waren er nog wat mogelijkheden voor GVVV, maar het lukte de Veenendalers niet om te scoren. Ook de ingevallen doelman Johan Jansen van de Veenendalers moest een aantal reddingen verrichten.

Ranglijst

GVVV staat zeventiende met 28 punten. De nummers zestien en zeventien gaan de nacompetitie in. Met nog drie duels te gaan is het gat tussen GVVV en nummer veertien TEC tien punten. Jong Volendam staat vijftiende maar de beloftenploeg kan niet degraderen.

Pijnlijke nederlaag

Door de nederlaag is de winnende reeks van GVVV van drie duels ten einde gekomen. "Dit doet heel pijn. We staan weer met beide benen op de grond", aldus verdediger Taoufik Adnane.
Trainer Gery Vink winde zich bij de rode kaart flink op. "Het was een terechte rode kaart. Ik was het meeste boos over wat er tien seconden ervoor gebeurde. Er werd een overtreding gemaakt op één van mijn spelers en daar werd niet voor gefloten."
"In de tweede helft hadden we zes opgelegde kansen en daar doen we niks mee. Dat neem ik ons echt kwalijk. Zeker in de fase waarin we zitten", aldus routinier Adnane.
Vink was over de tweede helft van zijn elftal te spreken. "Als je ziet wat voor arbeid en energie we leveren met tien man. Over de tweede helft moet ik mijn ploeg complimenten geven", aldus de oefenmeetser die weet dat hij met GVVV de nacompetitie in zal gaan. "We hadden natuurlijk nog hoop, vandaag was cruciaal. We richten ons nu op de nacompetitie."
Quick Boys - GVVV (2-0)

42' Lorenzo van Kleef (1-0)
44' Youssef el Khachati (2-0)

Bijz. 14' Doelman Jan van Willige van GVVV krijgt rood

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.