Hoogland wint na bizarre comeback van titelkandidaat Gemert: 'Zoveel kwaliteit in deze groep'

Hoogland - Hoogland heeft in de derde divisie B op bezoek bij Gemert voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer Rick Hoogendorp kwam met 2-0 achter maar knokte zich uiteindelijk naar de 2-3 winst tegen de titelkandidaat.

Wobbes de held

Na negen minuten voetballen kwam Hoogland al op achterstand. Het was Willem den Dekker die namens Gemert de 1-0 wist binnen te koppen. In de 37e minuut kwam ok de 2-0 op het scorebord. Vanuit een counter sloeg Joop Daniels toe.
In de 68e minuut was de spanning weer helemaal terug. Kiyjano Hugo wist de bal binnen te koppen: 2-1. Met nog zeven minuten op de klok was de comeback van Hoogland helemaal compleet. Bas Wobbes knalde de 2-2 binnen.
Diezelfde Wobbes zorgde in de zesde minuut van de extra tijd voor nog meer vreugde bij Hoogland. De aanvaller schoot zijn tweede van de middag binnen en daarmee ook de 2-3.
Het fijne eraan is ook dat het gewoon verdiend is
Bas Wobbes over de zege

Strijd tegen degradatie

De drie punten zijn zeer welkom voor het tegen degradatie strijdende Hoogland. De ploeg van Hoogendorp klimt door de winst van de zeventiende naar de vijftiende plek. Er staan nog drie speelrondes op het programma in de derde divisie B. Gemert raakte door de nederlaag de koppositie kwijt aan OFC.

Euforie bij Hoogland

"We spelen vandaag hartstikke goed. Zij hadden twee kansen en twee goals", aldus oefenmeester Hoogendorp. "Het is geweldig. We moesten winnen, we hebben niks aan een punt. In deze groep zit zoveel kwaliteit."
Wobbes genoot van zijn winnende treffer. "Het fijne eraan is ook dat het gewoon verdiend is", aldus de aanvaller. "Het is waanzinnig hoe we het hebben kunnen omdraaien."
De aanvaller maakte eerste de 2-2 en daarna nog de 3-2. "Ik dacht we moeten het puntje koesteren. Maar van de kant werd geroepen dat we voor de winst zouden gaan", aldus Wobbes.
De oefenmeester is blij met de mentaliteit van zijn ploeg. "We hebben geloof gehouden en gingen er nog 100 procent voor. Ik geniet al acht wedstrijden van mijn ploeg. We gaan er alles aan doen om het te redden. Je moet soms wat geluk hebben, vandaag hebben we dat afgedwongen", aldus Hoogendorp.
Gemert – Hoogland: 2-3

9' Willem den Dekker (1-0)
37' Joop Daniels (2-0)
68' Kiyjano Hugo (2-1)
83' Bas Wobbes (2-2)
90+6' Bas Wobbes (2-3)