Onherkenbaar Hercules verliest ruim bij OSS'20: 'Afgrijselijk verdedigd'

Utrecht - Een onherkenbaar Hercules uit Utrecht heeft op bezoek bij OSS'20 ruim verloren. Het duel in de derde divisie eindigde in 6-1.
Al in de eerste dertig seconden kreeg Hercules de openingstreffer om de oren. Tom Pijnenburg was de maker. In de 22ste minuut verdubbelde hij de voorsprong. Tony de Groot en Rob van Sonsbeek tekenden kort voor rust voor de 3-0 en 4-0.
Hercules, dat de afgelopen drie duels won, stelde er weinig tegenover. Ze kregen nauwelijks kansen en verdedigend was het een gatenkaas.
In de rust was onder meer clubtopscorer Tyrone Fonville gewisseld. De ploeg van René van der Kooij wist in de tweede helft niet voor een wonder te zorgen en kreeg nog twee goals tegen. De Groot en Van Sonsbeek (penalty) maakten hun tweede van de middag. In de slotfase scoorde Hercules nog de 6-1 via invaller Mohammed Himich.

Ranglijst

Hercules is naar de vierde plek gezakt en staat op 51 uit 31. De achterstand op plaats drie, die nacompetitie om promotie oplevert, is twee punten. De nieuwe koploper OFC heeft vijf punten meer dan Hercules met nog drie duels op het programma.
We dachten dat we onklopbaar waren
René van der Kooij, trainer Hercules
Coach Van der Kooij zag de nederlaag voor zijn ploeg niet aankomen na de goede resultaten in de voorgaande weken. "We dachten dat we onklopbaar waren. Het moreel was goed. De sfeer in de groep was deze week fantastisch en we hebben een goede trainingsweek gehad. Dan ga je ervoor zitten, maar het was uiteindelijk een complete offday.

Nog nooit meegemaakt

Van der Kooij zegt dat hij zo'n ruime nederlaag als tegen OSS'20 nog niet heeft meegemaakt bij Hercules. "Dit was volgens mij mijn 36ste officiële wedstrijd. Dit hebben we nog nooit gehad. We verloren veel duels aan de bal en waren overal te laat. We hebben afgrijselijk verdedigd."
Hercules had goede zaken kunnen doen in de titelstrijd, weet doelman Pepijn Vonk. "Gemert heeft een punt gepakt in de laatste zes duels, dus als je had gewonnen was je op een punt gekomen. Aan de andere kant is het zo dat het klaar was geweest als zij hadden gewonnen. Fijn dat zij ook lopen te prutsen."
OSS'20 - Hercules: 6-1

1' Tom Pijnenburg (1-0)
22' Tom Pijnenburg (2-0)
39' Tony de Groot (3-0)
44' Rob van Sonsbeek (4-0)
46' Tony de Groot (5-0)
71' Rob van Sonsbeek (6-0, pen.)
85' Mohammed Himich (6-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.