Belangrijke zege DOVO in regioderby tegen Sportlust’46

Sportlust - DOVO op archiefbeld
Sportlust - DOVO op archiefbeld © RTV Utrecht
Woerden/Veenendaal - DOVO heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij regiogenoot Sportlust’46. De Veenendalers waren met 0-2 te sterk in Woerden.
Het was wachten tot de tweede helft op de doelpunten. In de 61e minuut was het raak voor DOVO. Na een assist met het hoofd van Lars Rebergen schoot Anil Mercan de 0-1 binnen.
Met nog een kwartier op de klok konden de Veenendalers opnieuw juichen. Ditmaal was het Oktay Öztürk die scoorde en zo de 0-2 eindstand op het scorebord noteerde.
Sportlust'46 - DOVO (0-2)

61' Anil Mercan (0-1)
75' Oktay Özturk

Ranglijst

Met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie staat DOVO vijftiende met 35 punten. Nummer veertien ODIN’59 heeft hetzelfde aantal punten en nummer dertien VVSB heeft twee punten meer dan de Veenendalers. Nummer 17 VVOG staat op 31 punten met wedstrijd minder gespeeld dan DOVO. De nummers 15 en 16 gaan de nacompetitie in, De nummers 17 en 18 degraderen direct.
Sportlust’46 staat derde in de derde divisie A. De Woerdenaren kunnen zich in de resterende twee competitieduels voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie. Het kampioenschap is uit zicht, maar de ploeg van Patrick Loenen sleepte al wel een periodetitel binnen.