Geen winnaar op de Westmaat tussen Spakenburg en Scheveningen

Wimilio Vink
Wimilio Vink © Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft op de Westmaat niet weten te winnen van Scheveningen. De Blauwen wisten een voorsprong in het tweede divisie-duel niet te verzilveren. Het werd 1-1.
Spakenburg tegen Scheveningen was het duel om plaats 8. Beide teams gingen speelronde 32 in met 45 punten.
"Beide ploegen hebben niet veel kans gekregen en het was nog wel eens slordig, dus ik ben niet echt tevreden", vertelde Spakenburg-trainer Chris de Graaf na de wedstrijd, die tevens examen deed voor zijn trainersdiploma. "Ik schreeuwde wel erg hard tegen Tim Brinkman. Hopelijk wordt dat me niet kwalijk genomen", lachtte De Graaf.
De eerste kans was wel voor Spakenburg. Wimilio Vink maakte na 20 minuten voetballen bijna de openingstreffer. Hij draaide een hoekschop in op de goal. Keeper Sven van der Maaten redde met de vuisten.
Chris de Graaf "Ik wilde iets meer, maar misschien kijk ik door een blauwe bril"
Spakenburg bleef gevaarlijk in het vermakelijke en sportieve duel. Vink zette een aanval op die niet werd uitgespeeld en Mike de Niet stond niet veel later oog in oog met Spakenburg-doelman Luuk Brand die redde.

Brand in de spotlights

In het slot van de eerste helft kreeg Scheveningen een strafschop. Oud-prof Lex Immers ging achter de bal staan, maar Brand redde. Ook de rebound werd door de Spakenburg-keeper gestopt.

Van Zundert breekt de ban

In de tweede helft had Scheveningen wind tegen op de Westmaat. Dat maakte het er niet makkelijker op voor de bezoekers. De Blauwen profiteerden, want de eerste de beste kans was raak. In de 12e minuut van de tweede helft tekende Lowie van Zundert voor de openingsgoal. Een voorzet van Spakenburg bleef hangen waarna Van Zundert de bal kreeg en in de linkerhoek binnenschoot.
"Volgens mij heb ik één keer in mijn leven van buiten de zestien gescoord", reageerde Van Zundert op zijn goal. "Verder leek het niet echt of er iemand wilde winnen. We gaan de laatste wedstrijden nog even volle bak voor de winst. Hopelijk heeft de trainer zijn diploma binnen. Ik denk het wel."
Lowie van Zundert: "Ik denk wel dat Chris geslaagd is voor zijn diploma"
Spakenburg wist de voorsprong niet vast te houden. Het liet Scheveningen acht minuten voor tijd heel makkelijk langszij komen. Mike de Niet wist de bal te verlengen en tekende daarmee voor zijn 18e doelpunt van het seizoen. In de slotfase kwam Spakenburg nog goed weg toen Sanny Monteiro de bal bijna in eigen doel schoot.
Spakenburg - Scheveningen 1-1
57' Lowie van Zundert (1-0)
82' Mike de Niet (1-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.