Dafne Schippers maakt comeback in Vught

Utrecht - Atlete Dafne Schippers heeft voor het eerst in tien maanden weer een wedstrijd gelopen. De Utrechtse topatleet deed dat op de 100 meter tijdens de Harry Schulting Games in Vught. De laatste keer dat ze in actie was gekomen was in augustus op de Olympische Spelen van Tokio, die voor haar teleurstellend verliepen.
De 29-jarige Schippers finishte met een tijd van 11,23 seconden op de 100 meter, meldt de NOS. Daarmee plaatste ze zich als snelste deelnemer voor de finale. In de finale won ze in 11,37.
Schippers werd eerder twee keer wereldkampioen op de 200 meter. Vorig jaar nam ze afscheid van haar oude trainer Bart Bennema en van het trainen in Sportcentrum Papendal. De afgelopen tijd heeft ze met haar nieuwe coach Wigert Thunessen hard aan een rentree gewerkt. De laatste jaren kampte Schippers met rugproblemen.