Kansloze nederlaag Spakenburg in duel om des keizers baard: 'Doodziek van'

Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg is op bezoek bij Excelsior Maassluis tegen een 4-0 nederlaag aan gelopen. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder ging nergens meer om, en dat was te zien aan het spel van de Blauwen.
Een heel korte samenvatting van Excelsior Maassluis - Spakenburg, door Mark Kloostra
Allereerst begon de wedstrijd een kwartier later, omdat de scheidsrechters vanwege een file te laat kwamen in Maassluis. In de openingsfase gebeurde vervolgens weinig, maar in acht minuten besliste Excelsior Maassluis het duel.
Excelsior Maassluis - Spakenburg
Excelsior Maassluis - Spakenburg © RTV Utrecht
Giovanni Da Fonseca opende de score met een rommelgoal (1-0), waarna Vincent van den Berg met een kopbal van dichtbij de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde (2-0). De derde goal van Redouan Omar Ouali viel uit een vrije trap. En dat allemaal tussen minuut 32 en minuut 40.
Ook na rust had Spakenburg weinig in het spel te brengen. Gabri Urbanus kopte de 4-0 binnen uit een hoekschop en daarna verzuimde Excelsior Maassluis om de vijfde goal te maken.
Excelsior Maassluis - Spakenburg (Tweede divisie)

32' Giovanni Da Fonseca (1-0)
34' Vincent van den Berg (2-0)
40' Redouan Ouali (3-0)
55' Gabri Urbanus (4-0)

Spakenburg zakt naar tiende plek

Voor beide ploegen gaat het nergens meer om in de tweede divisie. Spakenburg (nu tiende) ziet door de nederlaag Excelsior Maassluis (nu negende) wel over zich heen komen op de ranglijst. Volgende week is de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.
Floris van der Linden kan geen topscorer meer worden: "Geschorst na vijfde gele kaart"
Voor Floris van der Linden zat er geen doelpunt in. De spits, die al 26 goals maakte, kwam bijna niet tot kansen en zag Mark van der Weijden vier keer scoren vandaag. Die staat nu op 27 doelpunten.
En dan speelt Spakenburg nog maar een duel. "Ik vrees dat het heel lastig gaat worden, want ik heb mijn vijfde gele kaart gepakt en ik ben geschorst volgende week. Dat is wel balen", aldus de goalgetter.
"Dit typeert ons seizoen. Van goede reeksen naar offdays. Ik denk wel dat als we op voorsprong komen, er niets aan de hand is. Maar je staat 3-0 achter bij rust en dat is meer dan terecht", vindt Van der Linden. "Het kan een keer niet lopen, maar nu is je wedstrijd gespeeld. Daar ben je doodziek van."
Vince Gino Dekker: "Het had wel 6-0 kunnen worden"
Vince Gino Dekker baalde ook van de nederlaag, ook al ging het duel nergens meer om. "Je wil altijd winnen. Het is ook niet terecht naar de trainer, die er veel tijd en energie in steekt. Maassluis oogde veel fitter en feller. Het had wel 6-0 kunnen worden, dus 4-0 is nog wel beperkt", vertelt de vleugelspeler.
"We waren niet opgewassen tegen hen. Ik vond het ook niet erg om gewisseld te worden. Dat soort wedstirjden zitten er tussen, alleen wij hebben die wedstrijden iets te vaak dit seizoen", aldus Dekker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.