Hoogland speelt gelijk bij UNA en gaat officieus nacompetitie in: 'Ongelukkig'

Hoogland - Hoogland heeft in de derde divisie met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij UNA. De ploeg van Rick Hoogendorp gaat officieus de nacompetitie om lijfsbehoud in. Directe degradatie is niet meer mogelijk.
UNA - Hoogland op sportpark Zeelst
UNA - Hoogland op sportpark Zeelst © RTV Utrecht
Verslaggever Robert Claus vat UNA - Hoogland samen
UNA was de betere voetballende ploeg in het eerste kwartier. Grote kansen bleven uit. Vervolgens kwam Hoogland beter in de wedstrijd. In de 38ste minuut opende Hoogland de score. Lex Hienekamp kon vrij op de keeper af en faalde niet. Het doelpunt was discutabel vanwege buitenspel. De ruststand was 0-1.
UNA zocht naar de gelijkmaker en vond die na ruim een uur. De kleine Serhat Koç kopte een voorzet binnen. In het laatste deel golfde het spel op en neer met grote kansen voor beide ploegen. Het bleef bij 1-1.

Ranglijst

Hoogland staat vijftiende met drie punten minder dan JOS Watergraafsmeer, dat op de veilige veertiende plek staat. Hoogland heeft met nog één wedstrijd op het programma een veel slechter doelsaldo dan JOS, waardoor een wonder nodig is voor Hoogland om de nacompetitie om handhaving te ontlopen.

Ongelukkig

Hienekamp had geen idee of zijn vijfde goal buitenspel was. "Mensen langs de kans zeiden dat het drie meter was. Ik loop gewoon door, zie dat de grens niet vlagt en toen ging die door de benen van de doelman."
Hoogland-doelpuntenmaker Lex Hienekamp in gesprek met verslaggever Robert Claus
Hoogendorp vond dat zijn ploeg nauwelijks grote kansen tegen kreeg. "Je hebt één ongelukkig moment, waarbij een voorzet wordt verlengd door ons en bij de tweede paal wordt binnengekopt. Dat was hun enige grote kans en die scoren ze meteen. Ik denk dat we zelf wel wat momenten hadden om het duel te beslissen."

Geen wonder verwachten

Hoogland pakte zeventien punten uit de afgelopen tien wedstrijden. "Een knappe prestatie. Normaal gesproken ben je veilig, dit jaar niet. Dan kan je alleen zeggen tegen de jongens wat jullie hebben laten zien is top en dat vertrouwen moet je houden naar de nacompetitie", aldus Hoogendorp.
Voor rechtstreekse handhaving moet Hoogland dik winnen en JOS dik verliezen. Hoogendorp ziet dat niet gebeuren. "Met Hoogland hebben we volgens mij nog nooit meer dan drie, vier goals gemaakt."
Hoogland-trainer Rick Hoogendorp blikt terug op het treffen met UNA
UNA - Hoogland: 1-1

38' Lex Hienekamp (0-1)
68' Serhat Koç (1-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.