Hercules wint en heeft titel in eigen hand: 'Het zou wat zijn hè?'

Utrecht - Hercules heeft het kampioenschap van de derde divisie B in eigen hand. De Utrechters wisten zondag met 0-1 te winnen bij Quick terwijl het duel tussen titelconcurrenten Gemert en OFC in 1-1 eindigde.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
Quick - Hercules
Quick - Hercules © RTV Utrecht

Fonville belangrijk

Het stond lang 0-0 tussen Quick en Hercules. De nummer acht van de competitie wist de Utrechtse nummer drie goed partij te bieden. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen kwam Hercules op 0-1 voorsprong. Clubtopscorer Tyrone Fonville kopte hem binnen en daarmee bracht hij zijn doelpuntentotaal op 24.
Vlak voor tijd was Hercules nog dichtbij de 0-2. Het schot van Luciandro Andeloe vloog hard tegen de lat. In de rebound was Fonville niet gelukkig. Ook Quick was nog gevaarlijk, maar Hercules-doelman Pepijn Vonk was met twee reddingen belangrijk.

Kampioenskoers

Hercules staat met 57 punten tweede in de derde divisie B en heeft nog twee duels te gaan. Woensdag wordt het duel tegen OSS1920 opnieuw afgewerkt en volgende week maandag wacht het thuisduel met ADO'20.
Koploper OFC heeft één punt meer dan Hercules, maar de ploeg uit Oostzaan heeft nog maar één duel op het programma. ADO'20 staat derde met hetzelfde aantal punten als Hercules. Die ploeg heeft nog één wedstrijd te spelen. Nummer vier Gemert maakt ook nog kans op het kampioenschap met 56 punten en nog twee duels op het programma.
Tyrone Fonville
Een zwaarbevochten overwinning

Spanning ten top bij Hercules

"Er was zeker nog spanning op het einde", blikte Fonville terug. "Het was een zwaarbevochten overwinning en we hadden hem echt nodig."
Tyrone Fonville in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Trainer René van der Kooij genoot van het duel. "Quick is een taaie ploeg die niks te verliezen heeft. Ze speelden ontspannen. Maar als je naar de kansen kijkt dan hebben we meer dan verdiend gewonnen", aldus de oefenmeester.
Fonville was, zoals wel vaker dit seizoen, met een treffer belangrijk voor Hercules" Ik loop naar de eerste paal en hij valt er lekker in", aldus de aanvaller die ook zijn keeper Pepijn Vonk bedankte. "Toen hij die redding maakte ging ik juichen alsof ik had gescoord. We hebben nog twee finales."
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
"Deze winst is echt een teamprestatie", zegt Van der Kooij. De oefenmeester kan op tweede pinksterdag zomaar opeens kampioen worden met Hercules. "Het zou wat zijn he? Eerst OSS1920 woensdag, dat wordt een zware wedstrijd."
Quick - Hercules (0-1)

73' Tyrone Fonville (0-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.