Voordaan promoveert naar hoofdklasse na zege in thriller: 'Wat een show'

© Fotostudio RedGreenBlue
Groenekan - De hockeyers van Voordaan zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. De derde spectaculaire wedstrijd in de play-outs tegen Tilburg werd met 5-4 na shoot-outs gewonnen door de ploeg uit Groenekan.
Na een opkomst met vuurwerk barstte de wedstrijd los. Mike Huisman opende vlak voor het einde van het eerste kwart de score. Hij tikte een strafcornervariant binnen. In het tweede kwart verdubbelde Voordaan de voorsprong. Weer was het Huisman met het doelpunt voor het effectieve Voordaan. De treffer viel uit de tweede grote kans voor de Groenekanners.
Kort na de 2-0 tekende Maico Caisella voor de aansluitingstreffer. Hij profiteerde van onoplettendheid bij Voordaan. Voor rust kreeg Voordaan ook nog de gelijkmaker om de oren, wederom was Caisella de maker.

Hoofdrol Huisman

Ook de tweede helft was een spektakelstuk. In het derde kwart maakte Huisman zijn hattrick compleet met de 3-2 voor Voordaan. Leandro Tolini trok de stand weer gelijk.
Vervolgens kwam Voordaan weer op voorsprong en weer was er een belangrijke rol weggelegd voor Huisman. Na een individuele actie van de spits zorgde Adriaan Stolk voor de 4-3. Tilburg wist weer langszij te komen. Na drie opnieuw genomen strafcorners maakte Caisella zijn hattrick compleet.
In de laatste paar minuten waren beide ploegen dichtbij de winnende, maar uiteindelijk brachten shoot-outs de beslissing. Voordaan was daarin de sterkste. Ze scoorden vier keer en Tilburg miste twee keer. Zodoende gaat Voordaan voor het eerst sinds 2015-2016 in de hoofdklasse acteren. Tilburg degradeert, net als SCHC uit Bilthoven, naar de promotieklasse.

Honderd piek betalen

Voordaan-coach Peter Jonker hoopte op een show in het beslissingsduel met Tilburg. Het publiek kreeg waar voor het geld. "De eerste wedstrijd op woensdag was een show, maar voor deze wedstrijd wil iedereen wel honderd piek bepalen. Alles ging goed. Zonder de rest te kort te doen: Mike Huisman was waanzinnig. Ik heb hem nog nooit zo goed gezien."
Voordaan-coach Peter Jonker: "Voor deze wedstrijd wil iedereen wel honderd piek betalen"
Voor de wedstrijd waren er opvallende twijfels bij Voordaan zegt Stolk. "We zaten met moeten we winnen of niet, want volgend jaar krijg je het heel zwaar in de hoofdklasse. Maar je bent verplicht om tot het uiterste gaan in zulke potten", aldus Stolk die afscheid neemt van Voordaan.
Voordaan-speler Adriaan Stolk: 'dat ik dit hier mee mag maken is waanzinnig'

Voordaan - Tilburg: 5-4 na shoot-outs

18' Mike Huisman (1-0)
21' Mike Huisman (2-0)
22' Maico Caisella (2-1)
32' Maico Caisella (2-2)
45' Mike Huisman (3-2)
53' Leandro Tolini (3-3)
59' Adriaan Stolk (4-3)
64'Maico Caisella (4-4)