Hockeymannen met 3-2 langs Duitsland in Pro League

Thierry Brinkman op archiefbeeld
Thierry Brinkman op archiefbeeld © Orange Pictures
Bilthoven - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League met 3-2 gewonnen van Duitsland. Oranje blijft daardoor koploper in de stand van de Pro League.
Nederland kwam al na tien minuten op achterstand in Hamburg, maar wist via Tim Swaen en Joep de Mol op een 2-1 voorsprong te komen. Kort na rust kwam Duitsland weer langszij, maar in het laatste kwart besliste Koen Beijen het duel namens Oranje.
In de Nederlandse selectie van bondscoach Jeroen Delmée zitten met Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Terrance Pieters en Derck de Vilder vijf Kampong-spelers. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman, die voor Bloemendaal speelt, zit bij de selectie.
Door de zege op Duitsland heeft Jeroen Delmée een record achter zijn naam. Hij is de eerste bondscoach bij de mannen die ongeslagen is gebleven in zijn eerste twaalf interlands.