Hoogland bereikt finale nacompetitie om handhaving met doelpuntrijke zege: 'Wij zijn favoriet'

Hoogland - Hoogland heeft de finale in de nacompetitie om handhaving in de derde divisie bereikt. In de return in eigen huis werd hoofdklasser Hoogeveen met 5-2 verslagen. Alle goals vielen in de tweede helft.
Verslaggever Arnold Schenk vat Hoogland - Hoogeveen samen
De heenwedstrijd was in 0-0 geëindigd. De eerste helft in de return was niet vermakelijk voor het publiek op sportpark Langenoord. Hoogland kwam geen moment in de buurt van het doel van Hoogeveen. De bezoekers controleerden en waren een paar keer dreigend, maar kregen ook geen kansen.
Hoogland-keeper Sebastiaan Bruins: 'Hoogeveen was sterker in de eerste helft'

Tampon in neus

Lex Hienekamp beleefde nog een pijnlijk moment. De middenvelder kreeg een bal hard in het gezicht, waarna het spel enkele minuten stil lag. Met een tampon in de neus kon Hienekamp uiteindelijk verder. Bij rust stond het 0-0.

Spektakel

In de tweede helft kregen de toeschouwers wel waar voor hun geld. Hoogland kende een geweldig begin. In vier minuten kwam het op 2-0 na cadeautjes van Noah Schuurman. Bij de eerste goal speelde hij de bal te kort terug op de keeper. Oskar van Logtestijn profiteerde. Bij het tweede doelpunt werkte Schuurman niet goed weg. Vervolgens kwam de bal bij Martijn Koelewijn, wiens lage voorzet werd binnengeschoten door Harrie Kersten.
Na een klein uur liep Hoogland uit naar 3-0. Coen Heus knalde raak. In anderhalve minuut bracht Hoogeveen met twee treffers de spanning terug. Aanvoerder Levon van Dijk kopte de 3-1 op het scorebord uit een vrije trap. Hoogland kreeg via Van Logtestijn een grote kans om de marge weer op drie doelpunten verschil te brengen, maar de goal viel aan de andere kant. Louis Vijfhuizen schoot van dichtbij de 3-2 binnen.
Hoogeveen ging jagen op de gelijkmaker en was gevaarlijk met hoge ballen. Echter was het Hoogland dat weer het net vond. Van Logtestijn omspeelde de keeper en prikte de 4-2 binnen in de tachtigste minuut. Een paar minuten later zorgde Bas Wobbes voor het slotakkoord met de 5-2 uit een penalty.
Bas Wobbes, speler Hoogland, vertelt over onder meer zijn rake penalty tegen Hoogeveen

OJC Rosmalen tegenstander in finale

Hoogland neemt het in de finale om lijfsbehoud in de derde divisie op tegen OJC Rosmalen, dat dit seizoen in de hoofdklasse speelde. OJC Rosmalen won in de eerste ronde twee keer van SJC (0-5 en 0-2). De finales voor Hoogland zijn op 16 (thuis) en 19 juni (uit). De winnaar speelt volgend seizoen in de derde divisie. Hoogland heeft goede herinneringen aan de ontmoeting van drie jaar geleden met OJC Rosmalen. Toen werd in Rosmalen promotie naar de derde divisie afgedwongen.

Spanning

Hoogland-trainer Rick Hoogendorp dacht de finale binnen was bij de 3-0 voorsprong. "Daarna vielen uit het niets snel twee goals van Hoogeveen. Het werd toen heel spannend en chaotisch. Uit de omschakeling maakten we daarna twee goede goals."
Wobbes, die betrokken was bij die laatste twee goals, voelde spanning tijdens de wedstrijd. "Er stond spanning op de benen. Na hun 3-2 kwam ik los en kwam er meer ruimte. Toen kon ik met twee acties het verschil maken."
Sebastiaan Bruins, doelman Hoogland, was drie jaar geleden bij de promotie van Hoogland in Rosmalen. Hij vindt dat Hoogland in de komende finale favoriet is. "Drie jaar geleden waren we eigenlijk het gekke Hoogland dat keek wat er te halen viel. Nu zijn we de derdedivisionist met een hele goede periode."
Hoogland-trainer Rick Hoogendorp over onder meer de wedstrijden tegen OJC Rosmalen

Hoogland - Hoogeveen: 5-2

47' Oskar van Logtestijn (1-0)
49' Harrie Kersten (2-0)
58' Coen Heus (3-0)
64' Levon van Dijk (3-1)
65' Louis Vijfhuizen (3-2)
83' Oskar van Logtestijn (4-2)
86' Bas Wobbes (5-2, pen.)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.