Geen promotie voor SO Soest na nederlaag tegen VIOS: 'Geen schande'

Soest - De voetballers van SO Soest zijn ook volgend seizoen actief in de tweede klasse. In de nacompetitie werd zondag met 3-0 verloren van VIOS.
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van SO Soest
Na iets minder dan een kwartier spelen kwam VIOS op 1-0 voorsprong. Thomas Driesse werkte de openingstreffer binnen namens de thuisploeg. In de eerste helft lag de wedstrijd nog even stil vanwege een blessure van een scheidsrechter.
In de tweede helft was het Kai Botman die voor de 2-0 zorgde. Hij gleed de bal binnen. De hoop van SO Soest op promotie naar de eerste klasse werd steeds kleiner. Vlak voor tijd was de hoop helemaal weg. Botman bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand via een penalty op 3-0.

Terechte nederlaag

"Zij hebben de beste kansen gehad", blikt trainer Frank Bruijnis van SO Soest terug in Namen en Rugnummers. "Vooral de eerste helft was niet goed. Zij konden de duels spelen die ze wilden. Ik ben wel trots op de manier hoe we het in de tweede helft anders hebben gedaan."
Aanvoerder Thijs Janmaat zegt dat de nederlaag ook te maken heeft met het lange seizoen. "We zijn op. Alles doet ook pijn bij mij. We misten ook verschillende spelers die het verschil kunnen maken", aldus de voetballer van SO Soest. "Als je als team dan niet helemaal lekker erin zit dan is het moeilijk."
SO Soest-trainer Frank Bruijnis in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"We wisten dat het moeilijk ging worden tegen deze grote gasten uit Noord-Holland. Ze zijn fysiek en technisch. Het is geen schande dat we hier hebben verloren", aldus Janmaat.

VIOS – SO Soest: 3-0

13' Thomas Driesse (1-0)

70' Kai Botman (2-0)

85' Kai Botman (3-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.