Rick Kruys onderweg naar VVV Venlo, FC Utrecht op zoek naar nieuwe assistent

© fcutrecht.nl
Utrecht - Rick Kruys is de voornaamste kandidaat om hoofdtrainer te worden van VVV Venlo. De 37-jarige assistent-trainer van FC Utrecht moet bij de Limburgse eerste divisionist de opvolger worden van Jos Luhukay, die na een teleurstellend seizoen werd ontslagen.
Het aanstellen van Kruys wordt één van de eerste daden van voormalig FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen, die na het voorbije seizoen stopte als voetballer, en nu technisch-directeur is geworden bij VVV Venlo.

Weg vrij voor Rankovic

Door het waarschijnlijke vertrek van Rick Kruys, die van half maart tot het einde van het afgelopen seizoen interim hoofdtrainer was van FC Utrecht, moet FC Utrecht op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Voornaamste gegadigde voor die functie lijkt Aleksandar Rankovic. De Serviër was zowel bij Vitesse als bij Sparta al assistent van de nieuwe FC Utrecht-trainer Henk Fraser.
Dat Fraser graag met Rankovic werkt, bleek ook vlak voor het einde van het afgelopen seizoen. Toen Sparta Rankovic in april ontsloeg, stapte Fraser uit solidariteit ook op.
De 43-jarige Rankovic voetbalde in Nederland voor Vitesse en ADO Den Haag. Bij die laatste club was hij van juli tot november 2020 hoofdtrainer, maar werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.