Door de Lens van Ankie: 'Botic kan voor grote verrassing zorgen'

Provincie Utrecht - Ben je met een ongelofelijke opmars bezig in een sport waar het helemaal niet gemakkelijk is om de wereldtop te bereiken, en dat is slechts een understatement, komt daar opeens uit volkomen onverwachte hoek een landgenoot die voor je op de hoogste trede eindigt. Het zal je maar gebeuren.
In de eerste ronde lag hij er al uit, in Rosmalen dit weekend; Botic van de Zandschulp uit Veenendaal. Wat zal hij gebaald hebben. In eigen land. Helemaal toen daarna ook nog alle aandacht naar die andere landgenoot ging. Die ander zorgde voor enorme sensatie en won het ATP-toernooi.

Darumapoppetje

Ook dat is sport. Of misschien wel beter gezegd: dát is sport. De ene keer win je, de andere keer niet. Gelukkig zijn de meeste topsporters wel wat gewend. Ook onze Botic. Als geen ander kan hij zichzelf opmonteren en als een Japans Darumapoppetje komt hij na elke tegenslag als vanzelf weer overeind. Dat is Botic.
Ik denk zomaar dat nu alle aandacht even naar die ander gaat, Botic binnenkort wel eens voor een echte verrassing kan gaan zorgen. Hij heeft het belangrijkste in huis wat je als topsporter nodig hebt. Talent, veerkracht en doorzettingsvermogen: check, check, check. Nog heel even geduld hebben.
Het komt goed. Echt. Als je Botic een keer live hebt zien spelen, dan weet je het gewoon. Zien is geloven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.