Quirine Lemoine kondigt afscheid aan

© Orange Pictures
Woerden - Quirine Lemoine is bezig aan haar laatste maanden als proftennisster. De Woerdense heeft haar afscheid aangekondigd. Ze speelt nog drie internationale toernooien, en zet dan een punt achter haar loopbaan.
"25 jaar van mijn leven heeft in het teken van tennis gestaan. Ik heb altijd veel liefde gehad voor mijn sport, maar er is meer dan tennis. En ik merk dat het tijd is voor nieuwe dingen", schrijft Lemoine in een verklaring.
De 30-jarige Lemoine werd in 2009 prof. Twee jaar later won ze in het Turkse Antalya haar eerste ITF-toernooi. Daarvan zou ze er in het enkelspel in totaal zeventien winnen. In het dubbelspel boekte ze 24 toernooizeges. Haar beste jaar was 2016. In dat jaar won ze vier toernooien in het enkelspel en vier in het dubbelspel.
In 2017 In juli 2017 behaalde zij in het dubbelspel met Arantxa Rus op het toernooi van Båstad haar eerste en enige WTA-titel. Dat leverde haar haar hoogste notering ooit op de wereldranglijst op: 190.
Lemoine werd in 2019 Nederlands kampioene in het enkelspel. In 2015 en in 2020 won ze tijdens het NK het damesdubbel.
Haar laatste drie toernooien speelt Lemoine in Alkmaar, Den Haag en Amstelveen. Op dat laatste toernooi won ze vorig jaar zowel het enkel- als het dubbelspel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.