Jonathan ten koste van Desto naar tweede klasse: 'Verdiende overwinning'

Jonathan - Desto
Jonathan - Desto © RTV Utrecht
Zeist - De voetballers van Jonathan promoveren van de derde naar de tweede klasse. De Zeistenaren waren zaterdag in de finale van de nacompetitie met 2-0 te sterk voor Desto.
Verslaggever Bert Kous over de promotie van Jonathan

Jonathan - Desto: 2-0

65' Gianluca Nijholt (1-0)

75' Marco Knopper (2-0)

Op Sportpark Weltevreden in De Bilt namen Jonathan uit Zeist en Desto uit Utrecht het tegen elkaar op. Naar het terrein van FC De Bilt, waar de sfeer al goed was omdat het vijfde elftal van de organiserende club zich voor aanvang van dit duel op hetzelfde veld had gekroond tot kampioen van de vijfde klasse, waren zo'n 700 toeschouwers afgereisd van de twee clubs.
Pas in de 65e minuut konden de supporters uit Zeist juichen. Gianluca Nijholt schoot van grote afstand namens Jonathan de 1-0 binnen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van Roy Versluis schoot Marco Knopper de 2-0 binnen. Dat bleek later ook de eindstand waardoor Jonathan volgend seizoen in de tweede klasse te zien is. Desto heeft dinsdag nog de kans om te promoveren naar de tweede klasse. Dan spelen ze tegen Stormvogels.

Voor FC Oudewater zit de nacompetitie er ook op. Die ploeg verloor van TAVV met 1-3 en speelt daardoor volgend jaar opnieuw in de derde klasse.

Verdiende zege Jonathan

"Het was uiteindelijk een zwaardere bevalling dan we hadden gedacht. We hebben uiteindelijk verdiend gewonnen", sprak Jonathan-speler Dani van Soest. "In de tweede helft waren we fitter. We gaan nu naar de tweede klasse en dat is het belangrijkste. Dit zijn de leuke potjes."
Jonathan-speler Dani van Soest blikt terug op het duel
Van Soest scoorde dit seizoen 49 keer voor Jonathan en dat heeft hem mogelijk geen windeieren gelegd. "Ik ga stage lopen bij Jong FC Utrecht. We gaan zien hoe het loopt. Misschien wordt het volgend jaar de eerste divisie, maar zover zijn we nog lang niet."
Trainer Rob Zomer zag zijn ploeg winnen, maar dat ging niet van harte. "Het was niet al te geweldig. We hadden wel het iets betere van het spel, maar het was een wedstrijd", aldus de oefenmeester. "Op een gegeven moment kregen we meer grip op het middenveld."
Trainer Rob Zomer van Jonathan: 'Het was niet goed'
© RTV Utrecht

Teleurstelling bij Desto

"Het was warm", sprak Remy de Wilde na afloop tegen RTV Utrecht. "We hebben er alles aan gedaan en alles gegeven. We hadden wel het idee dat we vrijuit konden voetballen. We hebben het lang volgehouden tegen ze. Na de 2-0 was het wel klaar. Nu op naar dinsdag. We zijn wel teleurgesteld natuurlijk", aldus De Wilde.
Desto-speler Remy de Wilde in gesprek met verslaggever Bert Kous.
Desto-trainer Raymond Graanoogst: 'Trots'
Ook trainer Raymond Graanoogst van Desto was teleurgesteld. "Maar we zijn ook trots", zegt de voormalig voetballer van FC Utrecht. "We hebben ze echt partij gegeven. De 2-0 viel iets te vroeg, dat was jammer."
"Je moet het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken en dat hebben we gedaan", aldus Graanoogst. Hij heeft vertrouwen in het duel van dinsdag tegen Stormvogels. "Ik heb alle vertrouwen in dat duel. We gaan er gewoon een goede pot van maken. Lukt het niet dinsdag dan ben ik alsnog trots op dit team. We gaan er volle bak voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.