Hoogland degradeert uit derde divisie na verlies bij OJC Rosmalen: 'Goals weggegeven'

OJC Rosmalen tegen Hoogland op een vol sportpark De Grote Wielen
OJC Rosmalen tegen Hoogland op een vol sportpark De Grote Wielen © RTV Utrecht
Hoogland - Hoogland is gedegradeerd uit de derde divisie. De ploeg van Rick Hoogendorp ging in de return van de finale in de play-offs op bezoek bij OJC Rosmalen met 4-2 onderuit. Hoogland had de heenwedstrijd nog wel met 2-1 gewonnen.
Verslaggever Bert Kous over OJC Rosmalen - Hoogland
Hoogland kwam al binnen een minuut op achterstand door een goal van Dennis Knuiman. De ploeg van Rick Hoogendorp herstelde zich aardig in de eerste helft en kreeg een paar mogelijkheden.
Kort voor rust tekende Martijn Koelewijn voor de 1-1 na een goed uitgespeelde aanval. Het was het eerste doelpunt van dit seizoen van de middenvelder die Hoogland verlaat.

Wonderlijke goal

De ploeg uit Hoogland ging alsnog met een achterstand de rust in op een sportpark met zo'n duizend toeschouwers. In blessuretijd maakte Joey Hellstern de 2-1 na een fout.
Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins: 'We geven de goals te makkelijk weg'
Vroeg in de tweede helft kreeg Hoogland de volgende domper te verwerken. Dennis Knuiman maakte een wonderlijke goal. Spelers van Hoogland dachten dat de bal achter was geweest, maar OJC Rosmalen speelde door en scoorde. De grensrechter gaf aan dat de bal niet buiten de lijn kwam.

Verdiende voorsprong

Het beter voetballende OJC, onder leiding van voormalig IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis, zette in de 71ste minuut de 4-1 op het scorebord. Dennis Knuiman zorgde voor zijn hattrick met een hard schot in de kruising.
Hoogland wist in de blessuretijd nog de 4-2 te maken via Ruud Vos, maar dit was niet voldoende voor het behalen van de doelstelling: handhaving. Hoogland speelt volgend seizoen in de vierde divisie, de nieuwe naam van de hoofdklasse. OJC Rosmalen promoveert uit de hoofdklasse.

Meedoen bovenin vierde divisie

Hoogland-trainer Rick Hoogendorp vond dat zijn ploeg solide speelde. "De persoonlijke fouten die we maken zijn van cruciaal belang en in de finale kost dat je kop. Met de fouten bedoel ik na één minuut een duel niet winnen, een seconde voor rust een ingooi naar de tegenstander gooien en iemand zo een voorzet laten geven."
De scheidsrechter is verschrikkelijk
Bas Wobbes, speler Hoogland
Hoogland-speler Bas Wobbes, die in de fout ging bij de 2-1, had geen goed woord over voor de scheidsrechter. "Het is een verschrikkelijke scheids. Hij liet OJC met alles bespaard en gaf ons geen zuivere penalty. Ik tik hem erlangs en de tegenstander raakt letterlijk mijn bovenbeen. Maar het is geen excuus, OJC was beter."
Hoogland-speler Bas Wobbes: 'Glaszuivere penalty, maar hij geeft hem niet'
Hoogendorp neemt afscheid van Hoogland, maar verwacht dat ze zonder hem bovenin de vierde divisie mee kunnen doen. "Dan moeten ze wel dezelfde beleving tonen. Dit heb ik erin gebracht de afgelopen weken. Als je beleving toont, dan kan je veel meer en ben je beter dan iedereen denkt."
Hoogland-trainer Rick Hoogendorp: 'Dat wij ontregeld hebben is onzin, we hebben een solide wedstrijd gespeeld'

OJC Rosmalen - Hoogland: 4-2

1' Dennis Knuiman 1-0
43' Martijn Koelewijn 1-1
45+4' Joey Hellstern 2-1
47' Dennis Knuiman 3-1
71' Dennis Knuiman 4-1
90+4' Ruud Vos 4-2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.