Nederlandse hockeyers winnen Pro League, Janssen scoort

Jip Janssen
Jip Janssen © Orange Pictures
Utrecht - De Nederlandse hockeyers hebben dankzij een nipte 2-1-overwinning op India de titel gepakt in de Pro League. Na veertien van de zestien duels is de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee niet meer te achterhalen door nummer 2 België.
Ook in het tweede duel van het weekend in Rotterdam tegen India, dat derde staat, ging het niet makkelijk. In tegenstelling tot zaterdag (2-2) werd nu wel gewonnen in de reguliere speeltijd. India scoorde al in de 1e minuut, via Abhishek. Uit een strafcorner maakte Kampong-speler Jip Janssen ongeveer 5 minuten later al gelijk.
Uit weer een strafcorner, deze keer een variant, zette Jorrit Croon Oranje op voorsprong. In de tweede wedstrijd van het weekend gaf Nederland die niet meer weg. Zaterdag maakte India in de slotseconden van de reguliere speeltijd gelijk uit een strafcorner. Oranje won toen na shoot-outs.
Oranje haalde uit 14 duels 36 punten, België en India respectievelijk 35 en 30 uit 16 duels.

In de Nederlandse selectie van bondscoach Jeroen Delmée zitten met Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Terrance Pieters en Derck de Vilder vijf Kampong-spelers. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman, die voor Bloemendaal speelt, zit bij de selectie.