Ellen van Dijk snelt naar vijfde goud bij Nederlands Kampioenschap tijdrijden

© Orange Pictures
Emmen - Ellen van Dijk is in Emmen voor de vijfde keer Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De wielrenster uit Woerden had voor het parcours van 29,8 kilometer 35 minuten en 55 seconden nodig. Daarmee bleef ze haar concurrenten Shirin van Anrooij en Riejanne Markus ruim een minuut voor.
Nummer twee Van Anrooij kreeg een gouden in plaats van zilveren medaille, omdat ze de snelste was bij de beloften. Markus schoof daardoor een plaats op en greep zilver. Net als Anouska Koster, die met de vierde tijd het brons kreeg.

Favorietenrol

Als regerend wereldkampioene en houdster van het werelduurrecord was Van Dijk voorafgaand aan het NK tijdrijden favoriet voor goud. Die rol maakte ze al snel waar, want na 10 kilometer had ze een enorm gat geslagen met de concurrentie. Deze wist het haar vervolgens niet meer moeilijk te maken op het grotendeels vlakke parcours.
Van Dijk pakte haar eerste goud bij de NK tijdrijden in 2007. Naast haar vijf titels was ze ook goed voor zes keer zilver en een keer brons. De laatste twee edities eindigde ze als tweede achter Annemiek van Vleuten (2019) en Anna van der Breggen (2021).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.