GVVV krijgt pak slaag in finale en degradeert naar derde divisie: 'Op alle fronten afgetroefd'

GVVV-trainer Gery Vink
GVVV-trainer Gery Vink © Orange Pictures
Veenendaal - Het doek is gevallen voor GVVV in de tweede divisie. De amateurs uit Veenendaal verloren in de finale van de nacompetitie om één plek in de tweede divisie met duidelijke cijfers van Kozakken Boys. Na de eerdere 1-3 nederlaag, werd het nu op Sportpark Panhuis 1-4 voor Kozakken Boys. Daardoor speelt GVVV volgend seizoen in de derde divisie.
Beluister hier de hoogte- en dieptepunten van GVVV - Kozakken Boys op Radio M Utrecht

Risicoduel

GVVV begon met alle goede bedoelingen aan de wedstrijd, zeker nadat het eerder deze week met 1-3 had verloren in Werkendam. De aftrap werd wel tien minuten uitgesteld, omdat vanwege veiligheidsredenen nog niet iedereen op sportpark Panhuis was gearriveerd. De burgemeester had het duel aangewezen als risicoduel.
De eerste kans was ook voor GVVV, maar Byron Burgering kwam te laat voor het doel. Toch was ook Kozakken Boys gevaarlijk met een kopbal van Leon Bot die net naast het doel ging. Het was een eerste signaal dat de bezoekers niet alleen maar kwamen verdedigen. In de elfde minuut brak Elvio van Overbeek door de Veenendaalse defensie om zo de 0-1 binnen te schieten.

0-3 achterstand bij rust

Dat maakte de klus nog moeilijker voor de ploeg van trainer Gery Vink, maar toch volgde een opleving met kansen voor Burgering, Danny de Leeuw en Adham El Idrissi. Kozakken Boys hield echter stand en was levensgevaarlijk in de omschakeling. Johnny Lommers profiteerde optimaal van een fout van Justin Spies en scoorde de 0-2, waarna Leon Bot vlak voor rust de wedstrijd al in het slot gooide. Zijn kopbal zorgde voor de 0-3 ruststand.
GVVV - Kozakken Boys op Panhuis
GVVV - Kozakken Boys op Panhuis © RTV Utrecht
Een kansloze missie voor GVVV dus, dat overall tegen een 1-6 achterstand aankeek. Om een verlenging af te dwingen, moest het dus nog vijf keer scoren. Een eerste horde werd genomen in de 57e minuut, toen Adham El Idrissi de bal in het doel tikte: 1-3. Niet lang daarne smeekte Jordi Bitter om een penalty, maar die kreeg hij niet.

Als een nachtkaars...

Het beetje Veenendaalse hoop dat terug was gekomen, was snel vervlogen. Johnny Lommers was nog geen tien minuten na de goal van El Idrissi het eindstation van een mooie aanval en tekende voor de 1-4 van Kozakken Boys. GVVV probeerde nog wel aan te vallen, maar het had niet de kracht om grote kansen af te dwingen. De wedstrijd ging daardoor als een nachtkaars uit en eindigde in 1-4.