Verslagenheid is groot bij gedegradeerd GVVV: 'Doet heel erg pijn'

Verslagenheid bij GVVV na degradatie
Verslagenheid bij GVVV na degradatie © RTV Utrecht
Veenendaal - Na de nederlaag in de heenwedstrijd hing degradatie al in de lucht in Veenendaal, maar toch is de definitieve degradatie van GVVV hard aangekomen. De Veenendalers verloren met 1-3 en 1-4 van Kozakken Boys en zakken af van de tweede divisie naar de derde divisie. "Wat moet ik zeggen? Het is een feit, we zijn gedegradeerd. Dat is nieuw voor mij", zegt Taoufik Adnane.
Trainer Gery Vink: "Ondanks alles ben ik trots"
Al bij rust was de wedstrijd gespeeld, want toen stond er al 0-3 op het scorebord op Sportpark Panhuis. Trainer Gery Vink sprak daarna zijn spelers toe in de kleedkamer. "Ik heb ze de keuze te geven om de schade beperkt te houden of zo door te gaan als in de eerste helft. We wilden druk naar voren blijven zetten, maar de wedstrijd was al wel gespeeld. Daar moeten we ook eerlijk in zijn", aldus de trainer.
Ik was zeer tevreden over de eerste helft, maar ontevreden over het verdedigen. Dat was heel naïef en heel slecht.
Gery Vink, trainer GVVV

Dieptepunt

"Ik ben wel trots op de spelers hoe ze hebben gespeeld, ook vandaag. Hoe raar dat ook klinkt en ondanks de nederlaag", gaat Vink verder. "Ik was zeer tevreden over de eerste helft, maar ontevreden over het verdedigen. Dat was heel naïef en heel slecht. Dat is ook kwaliteit, dat moet je ook concluderen. Je moet op de juiste momenten doen wat nodig is. Het is heel zwaar om bepaalde fouten te verwerken. Ik kan de jongens uiteindelijk niets verwijten, want we waren al dood en begraven..."
Taoufik Adnane: "Twee keer DOVO heb ik als Veenendaler nog nooit meegemaakt"
Voor oudgediende Taoufik Adnane was het een bijzondere wedstrijd. Om tactische redenen begon hij op de bank en daar bleef hij 90 minuten zitten. "Wat moet ik zeggen? Het is een feit, we zijn gedegradeerd. Dat is nieuw voor mij. Vanaf woensdag hing het wel in de lucht. Je probeert te blijven strijden, maar dat mocht niet baten", vertelt de linksback.
"Ik hoorde vanochtend dat ik niet zou gaan spelen. Daarbij heb ik weinig in te brengen. Ik heb 90 minuten lang me van binnen lopen opvreten en machteloos toegekeken. De trainer heeft in minuut 65 gevraagd of ik wilde warmlopen. Maar ik keek hem aan en zei dat het niet nodig was. Daarin zijn we tot een compromis gekomen", legt Adnane uit. "We zijn gedegradeerd en dat doet heel erg pijn. Sinds vandaag is dit mijn dieptepunt in mijn voetbalcarrière."

Lege handen

Ook middenvelder Tom Oostinjen voelt de klap van de degradatie. "Dit was heel pijnlijk. Je weet dat het een lastige klus gaat worden. We moesten snel de 1-0 maken en ze naar achteren drukken, maar het werd een heel ander verhaal vandaag...", concludeert hij.
Tom Oostinjen: "Volgend jaar maar kampioen worden"
Waar heeft het aan gelegen? "Het hele seizoen hebben we achter de feiten aangelopen. We deden wel goede zaken na de winterstop, maar je hebt ook het hele seizoen tegenslagen. Spanning, druk en mentaal was het ook zwaar. Er komt veel meer bij kijken. Wat is het precies is geweest, durf ik niet te zeggen", zegt Oostinjen. "Het is gewoon klote."
We weten wat ons te wachten staat. Het zal niet makkelijk worden, maar GVVV hoort in de tweede divisie.
Tom Oostinjen, speler GVVV
Voor aanvaller Byron Burgering was er vandaag meer ruimte dan woensdag in het heenduel. "Vandaag heb ik voor veel dreiging gezorgd, maar er kwam geen goal uit. Dan sta je alsnog met lege handen. Misschien was er een bepaalde spanning, waren er bepaalde zenuwen...", blikt hij terug.
In de nacompetitie voelde Burgering het al aankomen. "Gemert en HSC'21 speelden in een lager tempo en daar gingen wij in mee. Daar was ik al bang voor. Kozakken Boys was woensdag een maatje te groot en ze hebben vandaag slim op ons ingespeeld. Dan is het gedaan. Zeker de derde goal was dodelijk", geeft hij aan.
Byron Burgering: "Er zat veel spanning op"

Tegen DOVO in de derde divisie

Volgend jaar zien we GVVV dus terug in de derde divisie A. In het verleden wisten de Veenendalers na degradatie altijd binnen één seizoen promotie af te dwingen. "We doen mee voor het kampioenschap. Daar gaan we vol voor", is Gery Vink ambitieus. Tom Oostinjen: "We weten wat ons te wachten staat. Het zal niet makkelijk worden, maar GVVV hoort in de tweede divisie."
Ook wacht voor het eerst in lange tijd weer een strijd met buurman DOVO. "Ik heb tegen DOVO nog nooit mogen spelen", vertelt Taoufik Adnane. "Het is voor mij voor het eerst. Dat zal ook een beladen pot worden met veel politie, wat ook belachelijk is. Maar blijkbaar moet het. Ik ben zeer benieuwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.