Niels Immerzeel beste regiogenoot bij NK Wielrennen met zesde plek: 'Zat niet meer in'

De vrouwenwedstrijd bij de NK elite zonder contract op de VAM-berg in Drenthe
De vrouwenwedstrijd bij de NK elite zonder contract op de VAM-berg in Drenthe © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Niels Immerzeel uit Wilnis is als zesde over de finish gekomen bij de NK voor wielrenners elite zonder contract. Daarmee was hij de beste regiogenoot. Favoriet Jelle Johannink sprintte naar de winst in Wijster in Drenthe.
De tamme wedstrijd bestond uit acht ronden van 14,3 kilometer over en rondom de VAM-berg. Daar was ook de finish. Johannink werd zoals gezegd eerste, de nummer twee was Stan Godrie en Jos Koop maakte het podium compleet.
Wielrenner Niels Immerzeel: 'Er zat helaas niet meer in dan een zesde plek'
Immerzeel zegt dat er niet meer in zat dan een zesde plaats. "Ik zat perfect gepositioneerd onderaan de klim en schoof goed mee. Ik kwam als vierde boven. Op het eind was het op. Ik heb gereden tot de finish. Zes was het hoogst haalbare."

Zwaar parcour

Bart Hoolwerf uit Eemdijk, die met wonden van het NK Inline skaten van gisteren rondfietste, vond het een moeilijk parcour. "Twee keer die VAM-berg op maakt het zwaar. Iedereen rijdt op het tandvlees omhoog. Vlak na de VAM-berg trokken sommigen door en anderen krijgen het dan moeilijk. Ik zat elke keer wel goed van voren met m'n broer Evert."
De gehavende wielrenner Bart Hoolwerf over onder meer het parcour van de NK

Boskamp achtste bij vrouwenwedstrijd

Ook bij de vrouwenwedstrijd was er geen podiumplaats voor een regiogenoot. Lente Boskamp van wielervereniging Schijndel uit Utrecht noteerde de achtste en beste plek. Ze was 22 seconden langzamer dan winnares Rixt Hoogland uit Borne. Zij won de sprint van Deborah Veerman, Inez Beijer en Scarlett Souren.
Verslaggever Pieter Tammens in gesprek met wielrenster Lente Boskamp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.