Groenewegen wint na drie jaar weer etappe in Tour de France

© ANP
Vinkeveen - Dylan Groenewegen heeft de derde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de laatste rit in Denemarken. Zoals verwacht eindigde de tocht over 182 kilometer van Vejle naar Sønderborg in een massasprint. De Vinkevener, afgelopen winter overgestapt van Jumbo-Visma naar de ploeg BikeExchange - Jayco, hield de Belgen Wout van Aert en Jasper Philipsen achter zich.
Groenewegen had voor het laatst in 2019 een etappe in de Tour gewonnen. In 2020 werd hij voor negen maanden geschorst na een zware crash met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. Na zijn zege dacht hij dan ook terug aan de moeilijke periode die daarna volgde.
"Het was met name mentaal moeilijk om terug te komen, meer nog dan fysiek. Dat is gelukt dankzij mijn team, mijn familie en vrienden. Dit is voor mijn vrouw en mijn zoon", verwees hij onder meer naar die tijd. "Ik ben trots, al was het close."
Het verschil met nummer 2 Wout van Aert was vandaag amper waarneembaar. "Wout vroeg meteen na de finish nog: weet je het zeker? In de Tour van 2019 reden we samen en grapten we wel eens. Altijd juichen, ook al ben je niet zeker dat je gewonnen hebt." Van Aert behield wel de gele leiderstrui. De Tourkaravaan verplaatst zich nu naar Noord-Frankrijk, waar dinsdag de vierde etappe voert van Duinkerke naar Calais.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.