Geblesseerde keepster Van Veenendaal komt niet meer in actie op het EK Voetbal

Sari van Veenendaal raakte zaterdag geblesseerd aan haar schouder na een harde botsing met twee verdedigsters.
Sari van Veenendaal raakte zaterdag geblesseerd aan haar schouder na een harde botsing met twee verdedigsters. © ANP
Nieuwegein - Sari van Veenendaal komt niet meer in actie op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. De Nieuwegeinse hoofdkeepster van Oranje liep tijdens de openingswedstrijd van zaterdag tegen Zweden een schouderblessure op. Uit nader onderzoek is gebleken dat ze dit EK niet meer kan meedoen.
"Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen", reageert bondscoach Mark Parsons.

Hoge bal

Van Veenendaal blesseerde zich zaterdag toen ze bij een hoge bal hard in aanraking kwam met verdedigsters Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms. De doelvrouw, die in 2019 werd uitgeroepen tot beste keepster van de wereld, probeerde het nog wel even, maar moest zich halverwege de eerste helft toch laten vervangen door Daphne van Domselaar.
De doelvrouw keert vandaag terug naar Nederland. Jacintha Weimar is opgeroepen als haar vervanger. Weimar, keepster bij Feyenoord, stond al op de stand-by list. Regelgeving van de Europese voetbalbond UEFA schrijft voor dat keepers, in tegenstelling tot veldspelers, tijdens het toernooi vervangen mogen worden bij een aantoonbare blessure.

Enkelblessure en positieve coronatest

Ook Aniek Nouwen raakte zaterdag geblesseerd, Nouwen liep in de slotfase van de eerste helft tegen Zweden een enkelblessure op. In tegenstelling tot Van Veenendaal blijft ze wel bij de selectie om te werken aan haar herstel.
De verwachting is dat Nouwen niet wedstrijdfit zal zijn voor de wedstrijd tegen Portugal die woensdag op het programma staat. Datzelfde geldt voor Jackie Groenen, die in isolatie is na een positieve coronatest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.