Hockeysters voor de derde keer op rij wereldkampioen

© ANP
Utrecht/Bilthoven/Amersfoort - De Nederlandse hockeysters zijn voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. De dames waren in het Spaanse Terrassa met 3-1 te sterk voor Argentinië.
Argentinië begon sterk en was twee keer gevaarlijk via een strafcorner. Toch was Oranje dat na een kwartier op voorsprong kwam: Maria Verschoor tikte van dichtbij raak nadat een gekeerde strafcorner van Yibbi Jansen (van SCHC uit Bilthoven) voor het doel was blijven hangen.
Kort daarna verdubbelde Frédérique Matla de voorsprong door hard raak te schieten met haar backhand. Voor Matla, die diep werd gestuurd door SCHC-speelster Laurien Leurink, was het haar vierde doelpunt van het toernooi.
Felice Albers zette de favoriet in het derde kwart na een fraaie uitbraak op 3-0. Nadat Oranje zich knap onder de druk van de Argentijnse speelsters vandaan had gespeeld, werd Albers de diepte ingestuurd door Freeke Moes en ze pushte beheerst raak.
Een kwartier voor tijd bracht Agustina Gorzelany de spanning nog een beetje terug uit een strafcorner. Ze verraste Josine Koning uit Amersfoort die het doel verdedigde. In de slotfase kwam Nederland niet meer in gevaar en nog voordat de tijd verstreken was, vielen de speelsters en de staf elkaar in de armen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.