Veenendaler El Azzouzi van FC Emmen naar Belgische Union

© Orange Pictures
Veenendaal - FC Emmen heeft Oussama El Azzouzi verkocht aan Union, de nummer 2 van afgelopen seizoen in de Belgische voetbalcompetitie. De 21-jarige verdedigende middenvelder uit Veenendaal speelde vorig seizoen 36 wedstrijden voor de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.
El Azzouzi, die maar kort in de jeugd van DOVO speelde, kwam een jaar geleden over van FC Groningen en had in Drenthe nog een contract voor een jaar. "Oussama heeft zich het afgelopen seizoen in de basiself gespeeld en heeft met zijn dynamiek als 'zes' de aandacht getrokken van grotere clubs", aldus Emmen-voorzitter Ronald Lubbers.
"Donderdag hebben de clubs een akkoord bereikt over de voorwaarden en daarna is Oussama afgereisd naar Brussel om persoonlijk tot een akkoord te komen." De Nederlander heeft in België een contract getekend voor vier seizoenen, met een optie op nog een jaar.
Union speelt begin volgende maand in de derde voorronde van de Champions League tegen het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst. Voor Union worden het de eerste Europese wedstrijden in 58 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.