Invaller Dost voorkomt met twee doelpunten nederlaag FC Utrecht

Utrecht - Bas Dost heeft FC Utrecht bij de start van het seizoen behoed voor een nederlaag. De 33-jarige spits, na tien jaar in het buitenland terug in de Eredivisie, begon in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op de bank. Trainer Henk Fraser bracht Dost direct na rust bij een achterstand van 2-0 in het veld en dankzij twee treffers van de invaller pakte Utrecht nog een punt: 2-2.
De highlights van RKC - FC Utrecht
"Dit was ook mijn doelstelling toen ik hierheen kwam. Dit is een mooi begin, zo maak ik ze graag", reageerde Dost, die voor de wedstrijd al te horen had gekregen dat hij maar 45 minuten zou spelen. Fraser sprak na afloop, ondanks de comeback, wel van een domper. "Jazeker, je wil hier gewoon winnen. In de beginfase moeten we scoren en daarna geven we de tegengoals te makkelijk weg."
Henk Fraser: 'Voelt toch als een domper'
FC Utrecht was deze zomer zeer actief. De club stelde met Fraser niet alleen een nieuwe trainer aan, maar haalde ook heel wat nieuwe spelers. Fraser liet in Waalwijk zes aanwinsten in de basis starten. FC Utrecht startte best aardig, maar keek halverwege wel tegen een 2-0-achterstand aan.
Nick Viergever: 'Ik speelde een prima pot, maar daar koop je niks voor'
Dario van den Buijs opende na een kwartier de score, nadat Michiel Kramer een hoekschop had doorgekopt. Vlak voor rust schoot Iliass Bel Hassani op de fraaie wijze de 2-0 binnen. De middenvelder kreeg de ruimte om uit te halen en schoot via de binnenkant van de paal binnen.

'Der Domber'

Dost, oud-speler van VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt, had na rust als invaller 7 minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht te maken. Vlak daarvoor had Kramer aan de andere kant een grote kans op de 3-0 gemist. Bij 2-1 liet ook RKC-verdediger Shawn Adewoye een vrije mogelijkheid onbenut. Dat bleken dure missers, want in de slotfase kopte Dost de gelijkmaker binnen. "Ik geniet van die goal, maar nog meer van de voorzet. Ik had het vlak daarvoor al met Luuk (Brouwers) over. Hoe hij hem dan moest geven. En prompt doet hij het", geeft Dost de credits aan zijn teamgenoot.
Bas Dost: 'Lekkere binnenkomer'
Volgende week speelt FC Utrecht thuis tegen Cambuur.