Fabian de Keijzer: 'Het is aan mij om te laten zien dat ík er hoor te staan'

© Fcutrecht.nl
Utrecht - Voor iets meer dan 1100 toeschouwers maakte Fabian de Keijzer maandagavond zijn rentree in de Galgenwaard. De doelman, die begin mei in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een bovenbeenblessure opliep, stond onder de lat in de thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht tegen Heracles. Ondanks de 0-3 nederlaag was De Keijzer tevreden. "Eindelijk weer eens 90 minuten gespeeld."
Bijna vier maanden speelde de 22-jarige Leusdenaar geen wedstrijd. "Het was verschrikkelijk. We zaten net in een mooi stuk van het seizoen. Je hebt het hele seizoen keihard gewerkt om de play-offs te bereiken, en dan wil je ze ook spelen", blikt De Keijzer terug op de voorbije periode.
Het was verschrikkelijk
Fabian de Keijzer over de afgelopen vier maanden
Fabian de Keijzer verdrong vorig seizoen Maarten Paes uit de basis bij FC Utrecht en werd eerste keeper. Dat zou hij nog zijn geweest als hij niet geblesseerd was geraakt. Nu moet hij zijn plek onder de lat weer bevechten. "Dat is zuur. Het is aan mij om zo goed mogelijk terug te komen", zegt de doelman daarover. "Ik moet laten zien dat ík er hoor te staan."

Concurrentie

Maar de concurrentie is niet mals. Omdat niet zeker was hoe lang De Keijzer uit de roulatie zou zijn, en omdat Erik Oelschlägel en Maarten Paes zijn vertrokken, trok FC Utrecht Vasilis Barkas aan. De Griek wordt gehuurd van Celtic en speelde dertien keer voor de nationale ploeg van zijn land. "Ik zou waarschijnlijk de start van het seizoen niet halen, dus ik snap dat er een keeper bij gehaald werd", zegt De Keijzer.
Fabian de Keijzer over zijn rentree
De jonge doelman heeft behalve met een nieuwe concurrent ook met een nieuwe keeperstrainer te maken. Na acht jaar Stefan Postma heeft nu Harald Wapenaar de Utrechtse keepers onder zijn hoede. "Ik had een goeie relatie met Stefan, ik heb veel van hem geleerd", zegt De Keijzer. "Van Harald leer ik weer hele andere dingen. Hij heeft een andere stijl en een andere aanpak. Ik ben wel tevreden."
Maar écht tevreden is De Keijzer pas als hij weer de eerste keeper van FC Utrecht is. "Ik hoop zo snel mogelijk. De afgelopen maanden was het belangrijkste zo snel mogelijk fit worden en weer 90 minuten te spelen. Ik ben er goed doorheen gekomen. Nu kijk ik weer vooruit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.