FC Utrecht op bezoek bij Emmen: 'Hopelijk benutten we de kansen nu wel'

© Orange Pictures
Utrecht - Zonder Mark van der Maarel reist FC Utrecht zaterdag naar Emmen, op jacht naar de eerste zege in de competitiejaargang 2022/2023. Na de teleurstellende gelijke spelen tegen RKC en Cambuur is iedereen er van doordrongen dat er bij de Drentse promovendus drie punten moeten worden gepakt. "Dat we nog niet gewonnen hebben weegt zwaarder dan het feit dat we ongeslagen zijn", zegt verdediger Hidde ter Avest. "Twee uit twee was niet wat we in ons hoofd hadden voordat we begonnen", stelt trainer Henk Fraser.
"We zijn deze week wel met een aantal zaken aan de slag gegaan", blikt Fraser terug op de trainingsweek. "Daar hoort bij doelpunten maken, maar daar hoort ook bij dat je een organisatie hebt staan als je even niet zo dwingend bent." De Utrecht-trainer hoopt dat zijn ploeg, net als in de vorige twee duels dominant kan zijn in de openingsfase. En dat we dan de doelpunten wel maken." "We hebben getraind op compacter staan balverlies", vult Ter Avest aan. "En bij balbezit moeten we een stuk rustiger zijn."
'Bij balbezit moeten we een stuk rustiger zijn'
Ter Avest denkt niet dat de verloren punten een gevolg zijn van het nieuwe systeem; 3.5.2 volgens trainer Henk Fraser, 5.3.2 volgens de kritische Utrecht-fans. "Het is wel een nieuw systeem en de puntjes moeten nog wel op de i denk ik. Maar als we het goed door hebben kan het goed gaan lopen."
Bij FC Utrecht maakt Ruben Kluivert waarschijnlijk zijn debuut in de basis. Mark van der Maarel werd deze week voor de tweede keer vader en reist niet af naar Emmen. Mike van der Hoorn is nog geblesseerd.
'Voorlopig is Vasilis eerste keeper'
Fraser sprak ook over de keepers. Want nu Fabian de Keizer zijn rentree heeft gemaakt zal binnenkort de strijd om de plaats onder de lat los gaan barsten. "Als Fabian weer helemaal fit is zal de concurrentiestrijd oplaaien. Maar vooralsnog is Vasilis de eerste keeper."
Het wordt de zesde keer dat FC Utrecht en Emmen elkaar treffen in eredivisieverband. Van de voorgaande vijf ontmoetingen won Emmen er drie, FC Utrecht boekte twee zeges. Eén daarvan werd behaald in Emmen. In december 2020 won FC Utrecht na een achterstand bij rust met 3-2. Eljero Elia, Joris van Overeem en Adrián Dalmau maakten de Utrechtse doelpunten.

FC Emmen - FC Utrecht begint zaterdagavond om 21.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. René van den Berg en Pieter van Schaick zijn de verslaggevers, Gert Kruys verzorgt de analyse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.