Van Rouwendaal pakt derde Europese titel op rij op 5 kilometer

© Orange Pictures
Soest - Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft voor de derde keer op rij de Europese titel gepakt op de 5 kilometer in het open water. De 28-jarige Soestse tikte na drie rondes voor de kust van Lido di Ostia, nabij Rome, als eerste aan.
Bij de EK van 2018 in Glasgow en vorig jaar in Boedapest pakte Van Rouwendaal ook al het goud op de kortste afstand. In 2014 in Berlijn moest ze zich tevreden stellen met zilver.
Van Rouwendaal gaat zondag op jacht naar haar vierde Europese titel op rij op de 10 kilometer. Die olympische afstand won ze enkele weken geleden ook bij de WK in Boedapest. Op de Spelen van vorig jaar in Tokio moest Van Rouwendaal als titelverdedigster genoegen nemen met het zilver, achter de Braziliaanse Ana Marcela Cunha.

Eindsprint

Van Rouwendaal zwom lang op de derde plaats, met de Spaanse María De Valdés Álvarez en Giulia Gabbrielleschi uit Italië vlak voor zich. Op het laatste stuk richting de finish nam de Nederlandse echter de leiding, waarna Van Rouwendaal naar weer een gouden plak zwom. De olympisch kampioene van Rio 2016 stak drie vingers op toen ze uit het water liep, om haar 'hattrick' op de 5 kilometer te benadrukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.