Van Dijk nog twee jaar bij Trek-Segafredo

© Orange Pictures
Woerden - Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk blijft de komende twee seizoenen fietsen voor Trek-Segafredo. De 35-jarige Woerdense wil zich bij de ploeg onder meer gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van 2024. "Daar wil ik graag rijden, juist omdat ik ontbrak in de selectie voor de Spelen van Tokio. Ik ben nog steeds op jacht naar een olympische medaille", zegt de houdster van het werelduurrecord.
"Omdat ik hier al vanaf het begin van de ploeg ben, voel ik echt dat ik er een onderdeel van ben", zegt Van Dijk, die sinds 2019 voor Trek-Segafredo rijdt. "Trek heeft sinds het in de wereld van het vrouwenwielrennen is gestapt echt een nieuwe standaard gezet die veel andere teams nu volgen. Ik ben supertrots om voor dit team te rijden", voegde Van Dijk daar bij de bekendmaking aan toe.
Van Dijk verbeterde in mei het werelduurrecord door het oude record van de Britse Joscelin Lowden met bijna 1 kilometer te verbeteren tot 49,254 kilometer. "Het team heeft daar zo veel moeite in gestoken en ik ben daar heel dankbaar voor. Ik werd echt tot het uiterste gesteund en dat geeft een speciaal gevoel", aldus de wielrenster nu. "Ik wil blijven presteren in tijdritten, dat is echt wat ik het leukste vind in deze sport. Misschien dat ik ooit nog eens overweeg om een uur lang rondjes te rijden. Verder heb ik natuurlijk ook doelen in de voorjaarsklassiekers en ik zou het allerliefst nog een keer Parijs-Roubaix willen winnen. Dat zijn mijn belangrijkste doelen voor de komende twee jaar."
De Woerdense werd vorig jaar voor de tweede keer wereldkampioene tijdrijden en eindigde afgelopen week als tweede op het EK, dat ze eerder wel al vier keer op haar naam schreef. Volgende maand verdedigt Van Dijk haar wereldtitel in het Australische Wollongong. Voor de Spelen van Tokio vorig jaar werd ze niet opgenomen in de selectie, die bestond uit Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.